Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
38,851 $

Xavi szerint a sajtó tehet arról, hogy a Barca manapság gyengén teljesít

Az edző úgy érzi, a sajtó túl kemény a csapattal, a kritikák pedig megviselik a játékosokat.

Fotó: Depositphotos
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 90min.com jelentése szerint a legutóbbi mérkőzés után ragaszkodott ahhoz, hogy a sajtó kritikája eredményezte a Barcelona utóbbi időben mutatott teljesítményét. Mint ismert, a Barca vasárnap délután Robert Lewandowski duplájának köszönhetően győzelmet aratott a Deportivo Alaves ellen a LaLigában, ám ez a győzelem igen szűkös volt, miután először hátrányban volt a Barca.

Xavi a mérkőzés után rámutatott, ez ismét egy olyan teljesítmény volt a csapat részéről, mely „hagyott némi kívánnivalót maga után”, miután nemrég, a Real Sociedad ellen „teljesen elfogadhatatlan” teljesítményt nyújtva 1-0-s győzelmet arattak. Az azonban valószínűleg jobban fájt Xavinak, hogy a csapat kikapott a a hét közepén a Bajnokok Ligájában a Shakhtar Donyecktől. Soron kívül 6 százalékkal emelkedik januártól a nyugdíj, íme a részletek

Az Alaves elleni győzelem után pedig ismét megszólalt Xavi és ragaszkodott ahhoz, hogy a sajtó kritikái negatívan hatnak a Barca teljesítményére és különösen nehezen érintik a fiatalabb játékosokat:

„Nincsenek kétségeim afelől, hogy a sajtó kritikája hatással van a csapatra. Játékosként velem is megtörtént, és most is látom. Egy hatalmas negatív hullám van a csapat körül, ami árt nekünk. A kritika nem engem érint, hanem a játékosokat. Látom az arcukon. Mindenekelőtt a fiatalabbakat érinti. Rengeteg fiatal van, és meg kell védenünk őket.”

Ugyanakkor Xavi elismerte, hogy a csapata által a mérkőzések közben elkövetett hibák szintén „bizonytalanságot generálnak a játékosok között”, példaként említve Gündogan legutóbbi hanyag játékát.