Dollár
393,11 Ft
Euró
411,17 Ft
Font
476,93 Ft
Bitcoin
17,094 $

Gyorsabb öregedést mutatott ki a járvány után tinédzserek agyában egy kutatás

A tanulmány emellett a résztvevők megromlott mentális egészségéről is beszámol, bár azt nem tudni egyelőre, hogy ennek köze van-e az agy korához.

Kutatók: a következő variáns veszélyesebb lehet, mint az omikron

Kutatók figyelmeztettek, a lakosságnak nem szabad alábecsülnie a koronavírust, még annak ellenére sem, hogy jelenleg nincsenek érvényben járványügyi korlátozások.

Új korszak kezdődhet az Alzheimer-kór kezelésében

A világon mintegy 30 millió embert sújtó Alzheimer-kór elleni szerek kutatása évtizedek óta sikertelennek bizonyult, a kutatók szerint a friss eredmények azonban reménnyel kecsegtetnek a kezelésre.

A WHO új kifejezést használ a majomhimlő helyett a megbélyegzés elleni küzdelemben

Ez már nem az első alkalom, hogy az Egészségügyi Világszervezet a globális visszajelzések nyomán megváltoztatja egy betegség elnevezését, most pedig a majomhimlő esetében hozták meg a döntést.

A Heim Pál gyermekkórház műtüdőprogramja: fél év alatt négy újszülöttet mentettek meg

Fél év leforgása alatt négy újszülött életét mentette meg a Heim Pál gyermekkórház műtüdőprogramja, ez a komoly eredmény pedig magáért beszél.

További Hírek

Szarvasokban azonosították a koronavírus egy variánsát

Kutatók szarvasokban azonosították a koronavírus egyik variánsát, mely bizonyítja a szarvasról emberre történő átvitelt.

Közel 1 milliárdot költöttek a nemzetközi orvoskongresszusra érkezők

A hivatalos tájékoztatás szerint közel 1 milliárd forintot költöttek a Budapesten tanácskozó nemzetközi orvoskongresszusra érkezők.

A világon most először kaptak mesterségesen előállított vért egy kísérlet résztvevői

A tudományos áttörés hatalmas lehetőségeket rejt magában a jövőre nézve, hiszen a mesterségesen előállított vér megmentheti a ritka vércsoporttal rendelkező betegek életét.

Megújult a Bókay utcai gyermekklinika Arcrekonstrukciós Centruma

169 éve folyamatosan működik, és mostani helyén, a Bókay utcában is körülbelül 140 éve fogad betegeket az ország elsőként alapított gyermekkórháza, amely ma az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika nevet viseli. A centrumban nyújtott ellátás ma mindegy 1200 ajak- és szájpadhasadékos gyermeket érint.

Az Európai Gyógyszerügynökség szerint covid-oltás mellékhatás az erős menstruáció is

Azt is hozzátették ugyanakkor, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az egyeseknél tapasztalt menstruációs zavarok bármilyen hatással lennének a termékenységre.

Tudósok közelebb kerültek a diszlexia rejtélyének megoldásához

A Nature folyóiratban megjelent új tanulmány állítása szerint a tudósok megtalálták az emberi DNS olyan változatait, amelyek felelősek lehetnek a diszlexia kialakulásáért.

MI-alapú rendszer jött létre Magyarországon a stroke-ellátás támogatására

Rendkívül modern, mesterségesintelligencia-alapú döntéstámogató rendszer segíti a stroke-ellátást Magyarországon, mely indulása óta már 22 intézményben 283 esetet dolgozott fel.

Akár 100 évnél is tovább élhet az emberi máj

Az már korábban is ismert volt, hogy a máj nem ugyanolyan ütemben öregszik, mint a test többi része, az új vizsgálatok azonban állítják, hogy a szerv akár 100 évet is élhet.

Magyar kutatók fedeztek fel egy koronavírus ellen hatásos természetes vegyületet

A magyar kutatók egészen rendkívüli felfedezést tettek: egy olyan, a természetben is előforduló vegyületre bukkantak, mely hatékony lehet a koronavírus-fertőzés ellen.

Új védelmi vonalat húzhat a koronavírus ellen hongkongi kutatók fejlesztése

Az újonnan kifejlesztett SM01 a koronavírus mellett a láz, a bőrgyulladás és a vérmérgezés kialakulásának esélyét is csökkenti.