2021.10.25

Turistákat befogadó űrállomás fejlesztésébe kezdtek

A Nanoracks, a Voyager Space és a Lockheed Martin bejelentették, 2027-ban egy közös fejlesztésű űrállomást állítanak Föld körüli pályára, amelyben kizárólag űrturistákat fogadhatnak.

2021.10.25

Már a NASA vezére sem zárja ki, hogy az UFO-k nem evilági technológiával készülhettek

Bill Nelson, a NASA vezetője a Virginia Egyetemen tartott előadásában tett olyan kijelentéseket, amire mindenki felhúzta a szemöldökét.

2021.10.25

Az elektromos cigaretta sem segít a leszokásban?

Egyes tanulmányok szerint az e-cigarettára való áttérés segíthet a dohányosoknak távol maradni a hagyományos cigarettától, amely égetésekor általában több káros vegyi anyagot tartalmaz. Egy új kutatás azonban éppen az ellenkező hatást mutatja.

2021.10.24

Felfalja a környező galaxisokat a csillagkannibál Tejútrendszer

Ismét bebizonyosodott a csillagászok elmélete, mely szerint a Tejútrendszer nem más, mint egy kannibál galaxis.

2021.10.24

193 millió éves dinoszaurusztojásokat találtak Argentínában

Szenzációs felfedezést tettek paleontológusok Argentínában.

2021.10.24

Elkészült az új Hold-misszió alapkövének számító űrrakéta

A NASA befejezte annak a hatalmas méretekkel rendelkező rakétának a fejlesztését, amellyel az Artemis I küldetés alkalmával megvizsgálhatják a későbbi emberi missziókban rejlő potenciált.

2021.10.24

Felkerültek a rakétaelfogó robotpálcák a SpaceX kilövőállomására

Az összeszerelési és finomhangolási munkálatok sikerrel zárultak, az amerikai űrvállalat felhelyezte a Super Heavy hordozórakéta befogására szolgáló robotkarmokat a kilövőállomásra.

2021.10.24

Speciális agyimplantátummal visszanyerte látását egy teljesen vak nő

Spanyol tudósok megalkottak egy különleges kialakítású, koponya alá ültethető szerkezetet, melynek segítségével stimulálható az agy látásért felelős régiója.

2021.10.24

Atomrakétákkal sürgetné a NASA a Mars-programot

Az amerikai űrügynökség attól tart, hogy a kínaiak hamarabb felérhetnek emberekkel a vörös bolygó felszínére, ezért komoly dollármilliárdokat terveznek egy atommeghajtású rakéta fejlesztésébe táplálni.

2021.10.24

Újabb akadályokba ütközött a Boeing Starliner űrhajó fejlesztése

A NASA és a Boeing közös keddi sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy meghibásodás miatt ismét leállították az űrszerkezeten végzett munkálatokat.