2021.10.28

Levegőből állítana elő üzemanyagot az amerikai légierő

Az Egyesült Államok hadseregének legújabb projektjének fókuszában a megújuló energiaforrások állnak.

2021.10.28

Aszteroida-becsapódás következtében szívódott fel egy exobolygó atmoszférája

Először sikerült csillagászoknak bizonyítékot találniuk arra a jelenségre, mely során egy kozmikus ütközés után lényegében eltűnt egy égitest teljes légköre.

2021.10.28

Fantasztikus videón csodálhatjuk meg a SpaceX Mars-rakétáját

A SpaceX nemrégiben közzétett egy 90 másodperces klipet, amelyen az látszik, mennyit fejlődött a Starship-projekt az elmúlt esztendőkben.

2021.10.28

Világűrben száguldozó üzleti parkot építene a Blue Origin és a Sierra Space

A Jeff Bezos tulajdonában lévő Blue Origin a Sierra Space közreműködésében egy olyan Föld körül keringő űrállomást építene meg, amely tárt karokkal fogadná az univerzumba vágyó embereket.

2021.10.27

Felfedezték minden idők legfiatalabb exobolygóját

Csillagászoknak sikerült lencsevégre kapniuk azt a Jupiternél is nagyobb égitestet, amelynél fiatalabbat eddig egyszer sem detektáltak.

2021.10.27

Állatkínzó kísérleteket hajtott végre kiskutyákon a koronavírus-intézkedések atyja

Anthony Faucit, az Egyesült Államok vezető infektológus szakemberét az elmúlt hetekben komoly kritikák érték főként amiatt, hogy morális szempontból elfogadhatatlan tudományos kísérleteket finanszírozott.

2021.10.27

Megkezdődött az ígéretes mellrák elleni vakcina klinikai tesztje

Azoknál a nőknél fogják elvégezni a klinikai ellenőrzések első fázisát, akiknek már egyszer sikerült átvészelniük a mellrák legagresszívabb változatát.

2021.10.27

Újból életet leheltek a NASA és a Kínai Nemzeti Űrügynökség marsjáróiba

Több mint két hétig tartó alvó állapotot követően ismét működik a NASA Perseverance rovere, valamint a kínai űrhivatal Csuzsung marsjárója.

2021.10.26

Beindította Kína a világ leggyorsabb kvantumszámítógépét

Kínai fizikusok megalkottak két szuperszámítógépet, melyek sebessége és teljesítménye a nyugati szerkezetekhez képest sokkal combosabbnak bizonyult.

2021.10.26

Mindennek ellenálló Vasember-ruhát terveztek a tajvani katonáknak

Az úgynevezett tajvani Ironman-projekt keretében olyan speciális ruhákat terveztek meg helyi mérnökök, melyekkel 6 km/h-ás sebességgel gyalogolva is tudnak nehéz tárgyakat cipelni.