2021.05.16

Kiderült, mely városok vannak kitéve a legnagyobb természeti veszélyeknek a világon

Egy felmérés szerint az ázsiai városok vannak kitéve messze a legnagyobb természeti kockázatoknak, legyen szó klímaváltozásról, vagy egyéb természeti katasztrófákról.

2021.05.14

Mennyire környezetszennyező a bitcoin?

Elon Musk szerdán bejelentette, hogy a Tesla innentől mégsem fogad el bitcoint fizetési eszközként, mely ismételten kinyitotta a vitát a kriptovaluták környezeti hatásairól.

2021.05.13

180 köbméternyi hulladéktól szabadították meg a baranyai erdőket

Az illegális hulladéklerakás évek óta problémát okozott, ennek felszámolására indított a kormány akciót.

2021.05.13

Négyből csupán egy város engedheti meg magának a klímakrízis enyhítésére vonatkozó kvótát

A legújabb közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a világ 800 nagyvárosának közel 43 százalékának még előre megfogalmazott terve sincs azzal kapcsolatban, miként alkalmazkodjanak a globális felmelegedés okozta klímaváltozáshoz.

2021.05.12

Franciaország méretű erdő regenerálódott, de háromszor ennyire lenne szükség

A Természetvédelmi Világalap (WWF) kutatócsoportja szerint egy Francaiország méretű erdő nőtt vissza természetesen módon az elmúlt 20 év során.

2021.05.11

Műanyagszeméttel megtelt cetet vetett a partra az óceán Franciaországban

Több mint 16 kilogrammnyi műanyaghulladékot találtak annak az elpusztult csőröscetnek a gyomrában, amelyet a francia Messanges közelében sodortak partra a hullámok.

2021.05.11

Tajvan esőért imádkozik, teljesen kiszáradt a Nap-hold-tó

A csapokat már hetente két napra elzárják, de még ennél is rosszabb forgatókönyv következhet be, hacsak nem tesznek sürgős lépéseket az éghajlati válság ellen.

2021.05.09

Újabb katasztrófától tartanak a csernobili atomerőmű környékén

Habár a csernobili atomerőmű már több mint 35 éve megsemmisült, az atomkatasztrófa következtében bizonyos radioaktív folyamatok mind a mai napig lejátszódnak a maradványok környékén.

2021.05.08

A Bayerrel szemben döntött az EU a méhek védelméről

Elutasította a Bayer fellebbezését az Európai Unió legfelsőbb bírósága a bizonyos növényeken alkalmazott anyagok részletes tilalmáról.

2021.05.07

Környezetbarát halál lehetőségét kínálják az erdei temetések

Fiatal kőrisek tövébe, helyi fűzfából készült koporsóban, környezetbarát módon temetkezhetnek az angol Bedfordshire-ben azok, akik zöld halálra vágynak.