2021.09.16

Kilenc tonna hulladékot gyűjtöttek össze a Bodrogból

A rajt előtt a szlovákiai diákok már begyűjtöttek 3 tonna hulladékot.

2021.09.16

Idegméreggel mérgezik a madarakat Turán

Már több, mint 100 madár pusztult el Turán, miután több kiló idegméreggel mérgezett húst szórtak szét nekik.

2021.09.16

Nagy újításra készül a Tesco

Az Egyesült Királyságban kísérleti jelleggel kipróbálhatják a vásárlók, hogy milyen, amikor újratölthet táskákba és csomagolásokba pakolják az olyan termékeket, mint például a cukrot, a sót vagy éppen a sampont.

2021.09.15

Sosem gyilkoltak meg annyi klímavédő aktivistát, mint tavaly

Miközben éjt nappallá téve dolgoznak a klímakutatók azon, hogy megoldják a globális felmelegedés és éghajlatváltozás problematikáját, az aktivisták révén pedig ellenszegülnek az indokolatlan kormányrendeleteknek, sokszor szó szerint az életüket kockáztatják.

2021.09.15

A tudósok figyelmeztetnek: megduplázódott az 50 fok fölötti napok száma

Az elmúlt harminc évben megduplázódott az 50 celsius-fok fölötti napok száma, ezért a tudósok figyelmeztetnek, hogy ez hatalmas károkat okozhat az emberek és a környezet számára is.

2021.09.14

Éghajlatváltozás: "Ijesztő" figyelmeztetés "10 millió halálesetről", ha a világ vezetői nem cselekszenek

A kormányok számára a COP26 – az ENSZ novemberben Glasgowban megrendezésre kerülő éghajlatváltozási találkozója – előtt készített jelentés szerint a mezőgazdasági termelés 30 százalékkal csökkenhet, és 10 millió ember halhat meg, ha 2030-ig nem sikerül jelentősen csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását.

2021.09.14

Deformálódtak és mutálódtak az élőlények az olajszivárgások miatt

Súlyos következményekkel végződött a Mexikói-öbölben bekövetkezett olajszivárgás, ugyanis kiderült, hogy a tenger mélyén élő puhatestűek olyan károsodásokat szenvedtek, melyeket évtizedeken belül sem heverhetnek ki.

2021.09.12

Nemzetközi Atomenergia-ügynökség: A tudomány és az objektivitás a fukusimai vízkibocsátás kulcsa

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) egyik vezető tisztviselője szerint az objektív, tudományosan megalapozott ellenőrzés a kulcsa annak, hogy a Japánban lerombolt fukusimai atomerőműben a kezelt, de még mindig radioaktív víz tervezett kibocsátását biztonságosan lehessen végrehajtani.

2021.09.12

Radioaktív kígyók lepték el a fukusimai atomerőművet

Horrorfilmekbe illő élőlények kolbászolnak az atomkatasztrófa sújtotta erőmű közelében.