2021.05.16

Játéknak hitte a fegyvert, lelőtte alvó szüleit egy kétéves kisfiú

A szülei éjjeliszekrényén felejtett fegyverrel sebesítette meg édesapját és édesanyját a kisgyermek, miközben három hetes kistestvére is a szobában tartózkodott.

2021.05.14

A világ leggyorsabb covid-antigéntesztje fél perc alatt mutatja az eredményeket

Nagyjából 25 perc kell ahhoz az új tesztnek, hogy kimutassa az emberek nyálmintájából a koronavírus fertőző részecskéit.

2021.05.14

Maszkot hordanak a járványtagadók, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól

Egészen bizarr helyzet állt elő, az oltásellenesek egy csoportja például azért kezdett el ismét maszkot hordani, mert ezáltal szeretnék megvédeni magukat a kilökődő vakcinadaraboktól.

2021.05.14

Letartóztattak egy férfit, amiért a hátsó ülésen feküdt, miközben Teslája magától vezetett

A kaliforniai rendőrség őrizetbe vett egy férfit, akit azon kaptak, hogy Teslája hátsó ülésében vígan üldögélt és pihent, miközben az autó önvezető üzemmódja végezte a maga dolgát.

2021.05.14

Hosszú távú merevedési zavart okozhat a koronavírus-fertőzés

Napról napra egyre többet tudhatunk meg az úgynevezett poszt-covid tünetekről, amelyek azután jelentkeznek, hogy valaki sikeresen felgyógyult a koronavírus-fertőzésből, ám szervezetében még fennmaradtak bizonyos rendellenességekre utaló szimptómák.

2021.05.14

Két eltérő vakcina beadása esetén gyakoribbak az enyhe mellékhatások

Nagyobb gyakorisággal fordulhatnak elő mellékhatások azoknál a személyeknél, akik felváltva kapják meg az AstraZeneca és a Pfizer védőoltásait.

2021.05.13

Félholtra vert egy rendőr egy nőt, amiért nem viselt maszkot

Meggyanúsítottak egy romániai rendőrt, amiért nyílt utcán véresre vert egy nőt, akinek csupán annyi volt a bűne, hogy nem húzott arcára szájmaszkot.

2021.05.12

Bitcoinnal fizette ki felesége bérgyilkosát egy féltékeny férfi

Mi sem bizonyítja jobban a kriptovaluták népszerűségét, mint hogy a tranzakciók anonim módon lebonyolíthatóak, így szinte bármilyen illegális szerhez hozzájuthatnak a rájuk vágyók, alkalomadtán pedig bérgyilkost is lehet fogadni.

2021.05.12

A korábbi enyhe influenzaszezonok után az idei sokkal keményebb lehet

Miközben csillapodni látszik a koronavírus-járvány Magyarországon, addig könnyen elképzelhető, hogy szépen lassan visszatér az influenza.

2021.05.12

Életveszélyes fekete penész terjed, ami halálos agybetegséghez vezethet

Miközben Indiában a koronavírus-járvány az ország történetének egyik legsúlyosabb egészségügyi katasztrófájával fenyeget, addig egy másik kórokozót is azonosítottak, amely közvetlenül az agyat támadja meg.