2022.05.18

Drasztikusan megugrott az alkohollal összefüggő halálesetek száma a pandémia alatt

Különösen a 25 és 44 év közötti csoportban növekedett a moralitás, 2020-ban 25 százalékkal, 2021-ben pedig 22 százalékkal többen haltak meg az előrejelzéshez képest.

2022.05.08

Kiderült, hogy a férfiak vagy a nők esetében nagyobb-e a depresszió kialakulásának esélye

Sokan csak legyintenek, amikor azt hallják valakiről, hogy depressziós, pedig valójában egy kifejezetten súlyos mentális betegségről van szó.

2022.05.07

Miért hízunk a stressztől, és mit tehetünk ellene?

Mind tudjuk, fogyni úgy lehet, ha kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyit elégetünk, ez azonban korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik; a stressz-evés belénk van kódolva, és nem könnyű legyőzni.

2022.05.07

Kutatók megállapították, mennyit kell aludnunk, hogy megőrizzük mentális egészségünk

Meglepő lehet, de nem csak a túl kevés, hanem a túl sok alvás is összefüggésbe hozható a kognitív teljesítmény romlásával, például a memória, vizuális figyelem és problémamegoldó készség terén.

2022.05.06

Jelenleg ennyien védettek a koronavírussal szemben Magyarországon

Eddig 6,4 millióan vettek fel legalább egy védőoltást a covid ellen, azonban a szakértő szerint a népességnek ennél sokkal kisebb része tekinthető védettnek.

2022.05.05

Vajon eleget iszik a gyerek? Ennyi a napi ajánlott folyadékfogyasztás

Örök aggodalom forrása a legifjabbak folyadékpótlása, sok gyerek ugyanis a kínálás ellenére is csak a kánikulában hajlandó értékelhető mennyiséget fogyasztani, néhány trükkel azonban meghozható a kedvük az iváshoz.

2022.05.03

Fogyókúra után hízás: hogyan szabaduljunk meg a jojó-effektustól?

Nincs is annál lelombozóbb, mikor a hosszú, kínkeserves fogyókúra befejezése után a leadott kilók egycsapásra visszatérnek. De mégis mi az oka annak, hogy nem vagyunk képesek megtartani a nehezen elért testsúlyunkat?

2022.05.02

Hatalmába kerített a tavaszi fáradtság? Mutatjuk a megoldást

A D-vitamin hiánya, a kevés alvás és a stressz is felelős lehet azért, hogy tavasszal jóval fáradtabbnak érezzük magunkat a szokásosnál.

2022.04.29

Rájöttek, mi okozhatja a rejtélyes májbetegséget a gyermekeknél

Egyre több országban mutatják ki a fiatalkorúaknál azt a májbetegséget, amelyről szakértők egy ideig úgy gondolták, koronavírus okozhatja.

2022.04.24

Csillapíthatja az állandó éhségérzetet a nagy intenzitású testmozgás

Még a legszigorúbb diétát folytató, fogyni kívánó emberek sem tudnak gyakran ellenállni egy-egy hamburgernek vagy táblás csokoládénak, egy új tanulmány szerint azonban ennek a csábításnak könnyen véget lehet vetni.