Dollár
387,52 Ft
Euró
394,82 Ft
Font
467,92 Ft
Bitcoin
23,912 $

AFP: így indíthat Kína inváziót Tajvan ellen

A neves francia hírügynökség, az AFP újabb beszámolót közölt a Tajvan körüli kínai hadgyakorlatról, amely felvázolt egy potenciális inváziós forgatókönyvet.

Mulasztás lenne, ha az Egyesült Államok nem reagálna Kína tajvani fenyegetésére

Egy New York-i tanácsadói cég elnöke, Richard Haass szerint nem kellene az Egyesült Államoknak változtatnia Tajvannal kapcsolatos politikáján, de ennek azt kell jelentenie, hogy megfelelően reagálnak Kína hadgyakorlatára a Tajvani-szorosban.

Kína rejtélyes céllal nemrég pályára állított egy titkos űreszközt

Mivel hatalmas rejtély övezi az eseményt, a kínai űrhatóságok nemhogy felvételeket nem tettek közzé a pályára állításról, de még azt is titkolták, hogy egyáltalán felküldték a titkos űreszközt.

A kínai külügyi szóvivő közzétett egy tweetet Tajvanról, ám a dolog visszafelé sült el

Nevetség tárgyává vált a Twitteren Kína külügyi szóvivője, aki azt próbálta demonstrálni, hogy olyan sok kínai étterem van Tajvanon, hogy ez is csak azt bizonyítja, hogy Kínához tartozik – a felhasználók azonban darabokra szedték.

Észak-Korea: újabb covid-esetszámok nélkül is érvényben van a korlátozások többsége

A tisztviselő szerint a javuló tendencia ellenére korai lenne azt mondani, hogy minden visszatérhet a régi kerékvágásba.

További Hírek

Kína és Tajvan is közzétett egy elrettentő videót a hadseregről

Szinte ugyanazon időpontban került ki a két videó, az egyiken a kínai, a másikon a tajvani hadsereg látható.

Beütött a koronavírus, emberek tízezrei ragadtak egy kínai turistaparadicsomban

Több mint 80 ezer nyaraló tartózkodott Hainan-szigetén, amikor a növekedésnek induló koronavírusos esetszámok miatt teljes lezárást rendeltek el a hatóságok.

Az amerikai hadsereg régiós jelenlétének fokozása vezetett a tajvani krízishez Kína külügyminisztere szerint

Vang Ji arról beszélt, az Egyesült Államok kormánya előre eltervezte Nancy Pelosi tajvani látogatását, feszültségkeltés céljából.

Kína: a Tajvannal kapcsolatos nézeteltérések „háborút” robbanthatnak ki az USA-val

A tisztviselő szerint a kialakult helyzet kapcsán egyedül a közös együttműködés, illetve a más országokkal való megoldáskeresés jelenthet megoldást.

Kína befejezte négynapos hadgyakorlatát – már csak az a kérdés, mi lesz ezután

Kína beváltotta ígéretét és demonstrálta, hogy milyen komoly katonai erővel bír, így már csak az a kérdés, hogy mi lesz a hadgyakorlat befejezése után.

Kína egyértelműen az Egyesült Államokat hibáztatja a feszültség eszkalálásáért

A kínai diplomaták teljes körű nyilatkozat-hadjáratot indítottak Washington ellen Nancy Pelosi tajvani látogatását követően.

Tajvan: Kína 66 repülőgépet és 14 hadihajót vetett be a vasárnapi hadgyakorlaton

A tajvani védelmi minisztérium közlése szerint Kína komoly katonai erőket sorakoztatott fel vasárnapi hadgyakorlata során.

Nemcsak az USA dühítette fel a kínaiakat, Ausztráliának is odaszúrtak

Ausztrália és Kína között már a koronavírus-járvány óta húzódik feszültség, mivel Canberra azt követelte, hogy független vizsgálatot folytassanak a vuhani járványkitörés kapcsán.

Tagadja az Apple beszállítója, hogy Kína blokkolná a szállítmányokat

Az Apple beszállítója tagadja, hogy Kína blokkolta volna a szállítmányokat a Nancy Pelosival való tajvani találkozó után.

Kína: az Egyesült Államoknak meg kellett volna akadályozni Pelosi látogatását

Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház többségi vezetőjének tajvani látogatása óriási botrányt robbantott ki, amely tetőpontra lőtte a feszültséget Peking és Washington között.