Dollár
429,48 Ft
Euró
415,31 Ft
Font
464,44 Ft
Bitcoin
19,423 $

Már négy helyen szivárog a sérült Északi Áramlat 

A svéd parti őrség közlése szerint már a negyedik lyukat találták meg, a négyből kettő Svédország területén található. 

Kövér szerint Törökországnak az Európai Unióban lenne a helye

Kövér László kihangsúlyozta a török kapcsolat fontosságát, ami kiváló Magyarországgal, és ez a jövőben is gyümölcsöző lehet, miközben az uniós tagság is szóba került.

Dmitrij Peszkov: az USA egyre mélyebben belekeveredik az ukrajnai konfliktusba

Elmondása szerint a helyzetet tovább nehezíti Blinken kijelentése, akinek nem lenne kifogása az ellen, ha Kijev nyugati fegyvereket vetne be azokon a területeken, amelyek Oroszországhoz csatlakoznak.

Ukrajna: az ukrán hadifoglyok gyakran betonon aludtak, matracot és takarót sem kaptak

Időközben kiderült, hogy Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij és Törökország első embere, Recep Tayyip Erdogan miről tárgyaltak telefonon a háború kapcsán.

ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Elmondása szerint készek megvédeni Oroszország érdekeit, s védelmet biztosítani a gyengéknek, hiszen ez „a génjeikben van”, amin semmi sem tudna változtatni.

További Hírek

Zelenszkij ultimátumot adott: csak akkor lehet vége a háborúnak, ha minden területet visszaszereznek

A brit védelmi minisztérium szerint Oroszország vélhetően azért erősítette meg jelenlétét a luhanszki régióban, mert az ukrán csapatok már oda tartanak.

Halálos áldozata is van a szélsőjobboldali csoportok elleni belga razziának

Egy ember meghalt Antwerpen tartományban, miután lecsaptak a szélsőjobbos szimpatizánsok csoportjaira a belga rendőrök – közölte a szövetségi ügyészség.

Németország haditengerészete is vizsgálja az Északi Áramlat szivárgásait

Felmerült a gyanú, hogy az Északi Áramlat szivárgása mögött szabotázsakció áll. Németország is azon van, hogy minél előbb kiderüljön, mi is történt a vezetékekkel.

Arnold Schwarzenegger Auschwitzba utazott

A világhírű legendás színész, Arnold Schwarzenegger egy olyan helyszínre látogatott el, ahol egykor rengeteg ember vesztette életét, és kegyetlen körülmények között a második világháború idején.

Az EU új szankciócsomagot javasol – köztük az olajárplafont is

Az Európai Bizottság az orosz kőolajra vonatkozó árplafon bevezetését javasolja a legújabb háborús szankciócsomag részeként – jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Hadiipari fejlesztésekben is számíthatnak egymásra a V4 országai

A V4-országok (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) minisztereinek találkozóján az ukrajnai háború, a visegrádi négyek jelenlegi és jövőbeni - a védelem és a védelmi ipar területén folytatott - együttműködése, a haderőfejlesztés, illetve a Nyugat-Balkán helyzete került terítékre.

Tóba csúszott egy repülő Montpellier közelében, be kellett zárni a repteret (videó)

A Boeing 737 orra belelógott a tóba, miután a földet érés után valahogy lekeveredett a kifutópályáról, de az incidensnek nem voltak áldozatai, a személyzet három tagja sérülések nélkül megúszta a balesetet. 

Giorgia Meloni kiáll Ukrajna mellett, üzent Zelenszkijnek

Az Olasz Testvérek (FdI) elnöke az ukrán elnöknek a vasárnapi olaszországi parlamenti választásokat követő üzenetére reagált, amelyben Zelenszkij gratulált neki a győzelemhez. 

Angela Merkel: „Putyin szavait komolyan kell venni, s nem eleve blöffként elvetni őket”

Elmondása szerint ha valóban figyelmet szentelünk annak, amit mond, az semmiképp sem a gyengeség vagy a megbékélés jele, sokkal inkább „a politikai bölcsességé”.

A Kreml szerint ostoba összeesküvés, hogy Oroszország áll az Északi Áramlat szivárgásai mögött

Egyre több európai államban vélekednek úgy, hogy az Északi Áramlat vezetékrendszereinek szivárgása mögött szabotázsakció áll, többen az oroszokra gyanakodnak.