2021.06.17

Véletlenül egy gyereknél kötött ki a LEGO-s dobozban feladott kokainszállítmány

Két volt tengerészgyalogost is elítéltek kábítószer-kereskedelem miatt, miután az egyik csomagjuk, melyet egy LEGO-dobozba rejtettek, véletlenül egy gyereknél kötött ki.

2021.06.17

A kínaiak most a franciákat és az amerikaiakat vádolják a koronavírus-járvány kirobbantásával

Kínai tudósok most éppen azt állították, hogy a koronavírus már jóval azelőtt megjelent az Egyesült Államok és Franciaország egyes részein, hogy azt Vuhanban megtalálták volna, és felszólítottak arra, hogy a járvány kitörését biofegyverként vizsgálják meg.

2021.06.17

Vége a tűzszünetnek, újra fellángolt az Izrael-Hamász konfliktus

Az izraeli légicsapások szerdán kora reggel a Gázai övezetben lévő militáns helyszíneket érték, a palesztinok pedig válaszul már a második egymást követő napon gyújtóléggömböket küldtek vissza a határon túlra – tovább tesztelve a törékeny tűzszünetet, amely a múlt hónapban véget vetett az Izrael és a Hamász közötti háborúnak.

2021.06.17

Négy ember életét vesztette egy chicagói lövöldözésben

Négy ember meghalt, további négyet pedig kórházba szállítottak kedd reggel egy lövöldözésben, amelyet egy chicagói South Side-i lakóházban követtek el.

2021.06.17

Már a Tesla fedélzeti számítógépén is játszható a Cyberpunk 2077

Ha valakinek nem lenne elég konzolon vagy PC-n game-elni, Elon Musk megoldotta, hogy a Teslákba szerelt fedélzeti komputereken is fusson a CD Projekt Red alkotása.

2021.06.16

Putyint nem zavarja a gyilkosozás, visszavágott az Egyesült Államokban

A mai nap során zajlott le az év egyik leginkább várt diplomáciai eseménye, a Vlagyimir Putyin és Joe Biden között csúcstalálkozó.

2021.06.16

Újabb tanulmány támasztja alá a koronavírus „hivatalos” idő előtti terjedését

Az amerikai közegészségügyi intézet által publikált legújabb tanulmány szerint legalább kilenc ember szervezetében azelőtt voltak koronavírus-antitestek, hogy az első hivatalos fertőzöttet regisztrálták volna az Egyesült Államokban.

2021.06.16

Közel ezer embernek adtak be lejárt vakcinát, hamarosan újraoltják őket

Összesen 899 ember kapott lejárt szavatosságú koronavírus-vakcinát június 5-10 között New Yorkban, a város ikonikus terének számított Times Square-nél található oltóponton.

2021.06.16

Hatástalanítottak egy házi készítésű bombát az olasz Eb-mérkőzés előtt

Komoly közbiztonsági fenyegetést semlegesítettek az olasz rendőrök az Olaszország – Svájc Európa-bajnoki mérkőzés előtt a mérkőzésnek helyt adó Olimpico stadion előtt.

2021.06.16

Putyin szerint Navalnij is azt akarta, hogy letartóztassák

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy Alekszej Navalnij Kreml-kritikus "azt akarta, hogy letartóztassák", és annak tudatában tért vissza Oroszországba, hogy többször is megszegte az orosz törvényeket.