2021.05.16

Hosszú évekig eltarthat a globális chiphiány

Az IBM vezére, Jim Whitehurst szerint nem csupán hónapokig tartó hiányról beszélhetünk, a globális chipkrízis ugyanis több mint két évig elhúzódhat, melynek révén több milliárd dollár bevételtől eshetnek el az autógyártók.

2021.05.16

Kiderült, mely városok vannak kitéve a legnagyobb természeti veszélyeknek a világon

Egy felmérés szerint az ázsiai városok vannak kitéve messze a legnagyobb természeti kockázatoknak, legyen szó klímaváltozásról, vagy egyéb természeti katasztrófákról.

2021.05.16

Kiszáll Észak-Korea a Labdarúgó-világbajnokság selejtezőiből

Az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) bejelentette, hogy Észak-Korea visszalépett a 2022-es Világbajnokság selejtezősorozatától.

2021.05.16

Legalább tizenketten hunytak el a Kínán végigsöprő tornádók következtében

Több tornádó is lecsapott Kína középső és keleti részére, melynek következtében 12 ember elhunyt és legalább 300-an megsebesültek.

2021.05.16

Legalább 26 halálos áldozata van az eddigi legsúlyosabb izraeli légicsapásoknak

Újabb napjába lépett az izraeli-palesztin konfliktus Gázában, mely az eddigi leghalálosabb légitámadást hozta az izraeli hadsereg részéről.

2021.05.16

A vírus miatt leölt nyérceket exhumálják és elégetik Dániában

Dánia ezen a héten kezdte el kiásni a hat hónapja eltemetett több millió leölt nyércet, mert attól tartanak, hogy a tömegsírok szennyezhetik az ivóvizet és egy közeli fürdőtavat is.

2021.05.16

Halálos balesetet okozhatott a Tesla robotpilótája

Életét vesztette egy kaliforniai férfi még május elején, amikor a Tesla Model 3-asának robotpilótája egy félpótkocsinak ütközött az autópályán.

2021.05.16

Tíz holttestet találtak egy volt El Salvador-i rendőrtiszt birtokán

Hét nőt és három gyermeket találtak eltemetve a volt rendőr birtokán, miután letartóztatták két másik gyilkosság miatt.

2021.05.16

Újabb információk láttak napvilágot a Jemenben elhunyt magyar férfiről

A Koltai György után kutató emberi jogi szervezet elnöke, aki ismerte is őt, több információt is elárult a Jemenben egy börtönben a koronavírus következtében elhunyt magyar férfiről.

2021.05.16

Újabb tíz civil vesztette életét az izraeli légitámadásokban, palesztinok is válaszoltak

Az izraeli légierő legújabb támadásában nyolc gyermek és két nő vesztette életét, amely a konfliktusok kiújulása a legnagyobb áldozati szám, amelyet egyetlen találattal elértek.