Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

Életveszélyes állapotban van Robert Fico, mentőhelikopterrel szállították kórházba

Hivatalos közleményt adtak ki a szlovák miniszterelnök állapotáról.

...svg content...Nyitrabánya, 2024. május 15. Robert Fico szlovák miniszterelnök támogatóival találkozik a kormány kihelyezett ülését követõen a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvõ Nyitrabányán (Handlova) 2024. május 15-én. Fico a kép készítése után kevéssel megsebesült lõfegyveres incidensben. A kormányfõt kórházba szállították. A feltételezett tettest õrizetbe vették. MTI/AP/TASR Slovakia/Radovan Stoklasa
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Eddig csupán sajtóhírekre lehetett hagyatkozni a Robert Ficót ért nyitrabányai támadást követően. Bár több forrás is azt állította, hogy hasi- és végtagsérüléseket szenvedett a szlovák miniszterelnök, percekkel ezelőtt a miniszterelnöki hivatal közleményt adott ki az állapotáról.

Ebben azt írták, hogy Fico életveszélyes állapotban van, és mivel azonnali beavatkozásra van szüksége, ezért helikopterrel kellett a besztercebányai kórházba szállítani, ugyanis a Pozsonyba való szállítás túl sok időt vett volna igénybe.

Mindeközben folyamatosan reagálnak a szlovákiai és a magyarországi politikusok is a merényletre, melyről videót is közöltek, és amit sajtóhírek szerint egy középkorú férfi követett el, akit a helyszínen lefegyvereztek a rendőrök.

Donáth Anna az alábbit írta közösségi oldalán: „Sokkolt a Robert Fico elleni merénylet. Egy politikai gyilkossági kísérletet láttunk Európa közepén. Mielőbbi jobbulást a szlovák miniszterelnöknek!”

Dobrev Klára is megszólalt a merénylet kapcsán: „Sokkoltak a szlovák hírek. Ilyenkor nincs politika, csak emberség és együttérzés. A legfontosabb most az, hogy Robert Fico életben maradjon és felépüljön.”

Orosz Örs, a Magyar Szövetség alelnöke is reagált: „A terrorizmus és az erőszak soha nem elfogadható! Mélységesen elítélem, hogy a nézeteltéréseket fegyverrel intézzük. Az emberi élet szent és sérthetetlen. Ez az eredménye annak, amikor a titkosszolgálati posztokat politikai alapon oszják: bárki rálőhet a miniszterelnökre” – idézte a politikust a Napunk.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.