Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,98 Ft
Euró
395,09 Ft
Font
466,84 Ft
Bitcoin
59,302 $

Millimétereken múlt Fico élete, először beszéltek konkrétan életveszélyes sérüléseiről

Ötször lőtték át a vékonybelét a szlovák miniszterelnöknek.

...svg content...Besztercebánya, 2024. május 15. Robert Fico szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban szállítják kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica), miután lõfegyveres támadás érte egy kihelyezett kormányülést követõen a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvõ Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán. A feltételezett tettest õrizetbe vették. MTI/AP/TASR Slovakia/Jan Kroslák
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Erik Kaliňák, a Smer-SD képviselője első alkalommal beszélt nyilvánosan arról, hogy mennyire súlyos sérüléseket szenvedett Robert Fico miniszterelnök a május 15-i, nyitrabányai merényletet követően.

Kaliňák elmondta, hogy már a helyszínen beszélt az orvosokkal, akik elmondták neki, hogy csupán millimétereken múlt, hogy a Ficót ért lövések ne legyenek végzetesek. A találatok öt helyen sebesítették meg a miniszterelnök vékonybelét. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A smeres képviselő szerint ugyanakkor az orvosok „csodát tettek”. Ficót továbbra is a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórházban kezelik, várhatóan hosszas felépülési időszak következik.

Az állapota azonban az elmúlt napokban fokozatos javulást mutatott az orvosai szerint, ám a legoptimistább becslések is féléves rehabilitációról beszélnek, amennyiben semmi váratlan nem következik be – írja a Telex a postoj.sk-ra hivatkozva.

A Robert Fico ellen elkövetett merényletért Juraj Cintula a felelős, a 71 éves költő korábban szélsőséges nézeteiről volt ismert. A férfit tegnap szállították át a trencséni börtönkórház pszichiátriai osztályára, jelenleg is ott kezelik.