Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,40 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,41 Ft
Bitcoin
64,416 $

Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

Robert Fico szlovák miniszterelnököt kemény fából faragták, akinek még mindig súlyos az állaota, de küzd.

...svg content...Fotó: A Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetésének gyanúsítottját szállító járműoszlop a bazini különleges büntetőbírósághoz érkezik 2024. május 18-án. A politikust három nappal korábban Nyitrabányán négy lövéssel életveszélyesen megsebesítette egy 71 éves lévai férfi. MTI/EPA/Jakub Gavlák
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Mint arról legutóbb beszámoltunk, újabb operáción esett át a szlovák miniszterelnök, aki egy ellene elkövetett merénylet miatt kénytelen az életéért küzdeni. Orbán Viktor is mondott pár szót Ficóról, akinek nagyon drukkol, míg Szijjártó Péter személyesen érdeklődött a szlovák kormánynál, mi történik most a kórházban.

A hivatalos tájékoztatás szerint a legutóbbi beavatkozás több mint 2 órán át tartott. Sikeres volt az operáció, Fico állapota stabil, ugyanakkor egyúttal súlyos is. Kiderült, hogy eszméleténél van a miniszterelnök, és időről időre kommunikálnak vele, ami jó hír, de egyelőre ezek a kommunikációs lehetőségek korlátozottak a sérülések miatt. Soron kívül Vihar és jégeső is jöhet, kiadták a figyelmeztetést

Ami jó hír, hogy egy golyó sem érte Fico fejét, illetve a szívét sem, máskülönben valószínűleg azonnal életét vesztette volna. Ebből a szempontból nagyon szerencsés volt, hiszen az öt leadott lövés közül bármelyik halálos lehetett volna.

Örökre börtönbe kerülhet Fico merénylője

Ahogyan a kormány fogalmazott, egyelőre még nem sikerült győzni, és nem is számolnak azzal a következő 48 órában, hogy átszállítják a sérültet Pozsonyba. Robert Kalinák védelmi miniszter kérdésre elmondta: a kormány politikai irányvonala nem változott és nem változik, ám a történések tükrében szükség lesz arra, hogy „rendet teremtsenek.”

Óriási készültség van a helyi büntetőbíróság területén, sok fegyveres biztosítja a helyszínt, mivel ma hallgatják meg a 71 éves merénylőt. Először szólalhat fel a bíróságon, és még az újságok sem lehetnek a közelben. Rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett hallgatják meg a merénylőt, akit három napja tartanak fogva.

Rövidesen döntés születhet az előzetes letartóztatásáról, amit már kezdeményeztek a kihallgatásokat követően. Szándékos emberölés kísérlete a vád, amiért 25 évet vagy életfogytig tartó börtönbüntetést kaphat az idős támadó. Többek között az esetleges szökés, valamint a bűncselekmény folytatása miatt kérték a letartóztatást a bíróságtól.

Liner/MTI

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a Vígszínházban történt súlyos balesetről

Már azt is tudni, hogy Jegercsik Csaba pontosan milyen sérüléseket szenvedett a Vígszínházban.

Hasznos újítás az iPhone-okon: ezt mindenki kedvére változtathatja

Az Apple digitális asszisztensét a Siri vagy a Hey Siri parancsszavakkal lehetett eddig életre kelteni, ám az új operációs rendszerben már mindenki egyénileg beállíthatja, mivel szeretné ezt megtenni.