Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,46 Ft
Euró
395,96 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
65,049 $

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.

...svg content...Fotó: A Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetésének gyanúsítottját szállító jármű a bazini különleges büntetőbírósághoz érkezik 2024. május 18-án. A politikust három nappal korábban Nyitrabányán négy lövéssel életveszélyesen megsebesítette egy 71 éves lévai férfi. MTI/TASR/TASR/Martin Baumann
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A szlovák kormányfő állapota stabil, de a második, több mint két órás műtét után is súlyosnak nevezhető – közölte Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes. Kalinák a besztercebányai Roosevelt kórházban tett látogatása után számolt be Fico állapotáról.

A miniszterelnök-helyettes elmondása szerint Fico eszméleténél van és rövid ideig kommunikálni is tudott vele, bár a sérülések súlyossága korlátozza a kommunikációs képességeit. A védelmi miniszter megismételte egy nappal korábbi kijelentését is, miszerint a győzelem még várat magára. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Kalinák kitért arra is, hogy a kormányfőt ellátó orvosi csapat kiváló munkát végez, és teljes mértékben bíznak a szakemberekben, majd hozzátette, hogy a következő napokban még nem tervezik Fico átszállítását egy pozsonyi kórházba.

Újságírói kérdésre válaszolva Robert Kalinák elmondta, hogy a kormány politikai irányvonala a történtek ellenére sem változik, ám a történtek fényében szükség lesz arra, hogy „rendet teremtsenek”, idézte őt az MTI.

Mégsem a telefon kék fénye az, ami megnehezíti az alvást?

Egy új ausztrál tanulmányban a kutatók egyebek mellett arra a megállapításra jutottak, hogy a közösségi média görgetése és az emailek ellenőrizgetése az, ami felboríthatja az éjszakai pihenés rendjét.

Mbappé az orrtörését követően ismét pályára lépett (fotóval)

Minden jel arra mutat, hogy egy fordulat végén Mbappé mégis játszhat a francia válogatott következő mérkőzésén az Európa-bajnokságon.