Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,784 $

Fico elleni merénylet: a belügyminiszter nem mond le, vizsgálat indult a testőrök ellen

A szlovák belügyminiszter nem érzi szükségét annak, hogy lemondjon tisztségéről, eközben vizsgálat indult a miniszterelnök testőrei, illetve a merénylőről kiszivárgott videó kapcsán is.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Petr David Josek
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter a Napunk értesülései szerint kijelentette, „az összes szerv azt tette, amit tennie kellett”, annak ellenére, hogy széles körben bírálták a testőröket és a biztonságiakat, mivel káosz alakult ki a merénylet idején, s több másodpercre is a földön hagyták a lőtt sérüléseket szenvedett miniszterelnököt.

A belügyminiszter a Biztonsági Tanács csütörtöki ülése után jelentette ki: Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

„Nem gondolom azt, hogy bármiben is hibáztunk volna.”

Azt is megjegyezte, ennek nyomán arra sem lát okot, hogy visszahívja Pavol Krejčít, a közjogi méltóságok védelméért felelős hivatal igazgatóját. Mint ismert, szintén nagy port kavart, hogy kiszivárgott egy videó a rendőrségtől, a belügyminiszter azonban közölte, ő nem érzi magát felelősnek a történtekért.

Elmondása szerint „szigorúbb biztonsági intézkedések csak a szlovák–ukrán közös kormányülésen voltak”. Azt is elmondta, hogy ő maga sem tervez lemondani, és erre Robert Kaliňák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes sem lát okot.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.