Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Információkat kapott Szijjártó Péter Robert Fico állapotáról

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter személyesen érdeklődött a merényleten átesett Robert Fico állapotáról.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Robert Ficót öt órán át műtötték az orvosok az őt ért merényletet követően. Rengeteg vért vesztett, több szerve is károsodott a lövések miatt, de azóta stabilizálták az állapotát, és hamarosan döntés szülhet az átszállításáról. Sok kérdést vet fel a merénylet, többek között az is, miért nem tudták megvédeni a testőrök Ficót.

Egy átlagos, idős ember tudott merényletet elkövetni a szlovák miniszterelnök ellen, ráadásul öt lövés leadására volt ideje. Súlyos biztonsági hiányosságokról beszélnek a szakértők, és többek között ezzel kapcsolatban is zajlanak vizsgálatok. Jelenleg az a legfontosabb, hogy Robert Fico túlélje a merényletet, és pár hónapon belül teljesen felépüljön. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

„Ma reggel úgy kezdtem a napot, hogy telefonon beszéltem régi jó barátommal, Peter Zigával, a szlovák parlament ideiglenes elnökével. Természetesen Robert Fico állapotáról érdeklődtem.” – kezdte a Facebook bejegyzésében Szijjártó Péter magyar külügyminiszter péntek reggel Orbán Viktor rádiós interjúját követően, amiben szintén szó esett Fico állapotáról.

Sok magyar imádkozik Ficóért

Szijjártó is azt a tájékoztatást kapta, hogy el kell telnie bizonyos időnek, míg pontosat tudnak mondani Fico felépüléséről. „Peter barátom azt mondta, hogy ahogy telnek a napok, egyre reménytelibb a helyzet, de ahhoz még jó pár napnak el kell telnie, hogy pontosat tudjanak mondani a szlovák miniszterelnök felépüléséről.”

„Egyetértettünk abban, hogy ez a politikai motivációjú merénylet egy súlyos támadás a szlovák demokrácia, valamint a népakaraton alapuló szuverén szlovák politika ellen. Nagy baj és nagy kár Robert Fico kiesése most, amikor hatalmas szükség van minden békepárti politikus munkájára.” – tette hozzá.

Rengeteg magyar imádkozik most a szlovák miniszterelnökért, akinek az állapota továbbra is nagyon súlyos a hasát is ért golyó miatt. „Peter Zigát ismételten biztosítottam a magyar emberek jókívánságairól és imáiról, valamint reménykedésünkről a szlovák miniszterelnök felépülése érdekében.”

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.

Reagált az itthon is akkumulátor-gyárakat üzemeltető SK ON a pénzügyi nehézségekkel kapcsolatos hírekre

Az utóbbi napokban felröppent hírek szerint a vállalat vezetősége vészhelyzetet jelentett be a folyamatos veszteségek miatt, ám az SK ON szerint csak elkerülni szeretnék azt.