Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,940 $

Fico elleni merénylet: egy volt szlovák rendőrfőnök szerint elkényelmesedtek a biztonsági erők

Both Péter, volt dunaszerdahelyi rendőrfőnök is megszólalt a merénylet kapcsán.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Jakub Gavlak
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Both Péter, volt dunaszerdahelyi rendőrfőnök a szlovák kormányfő elleni merénylet kapcsán elmondta, a miniszterelnök testőrsége teljesen lefagyott a támadás pillanataiban, pedig épp az lett volna a dolguk, hogy azonnal reagáljanak.

A Napunknak adott interjújában Both Péter – aki 18 és fél évig vezette a dunaszerdahelyi járási rendőrkapitányságot – elmondta, amikor meglátta a merényletről készült videót, „döbbenet lett úrrá rajta” és nem tudta mire vélni a látottakat. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Amikor arról kérdezték, jogos-e, hogy sokan bírálják a testőröket, és volt-e valami, amit szerinte másképp kellett volna csinálniuk, úgy felelt:

„Az egész biztonsági szolgálat hibázott. Fatális hibát követtek el. Leggyakrabban a rutinszerűvé váló munkavégzés vezet ilyen incidenshez. Szlovákia történetében nem történt ilyen magas beosztású állami vezető ellen még csak hasonló próbálkozás sem, nem hogy még véghez is vitte volna valaki, mint most, amikor ötször lőni tudott a pisztolyával az elkövető pár méter távolságból a védett személyre.”

Úgy folytatta, nem akar okoskodni és csak a videófelvételből indul ki, de annak idején ő is kapott kiképzést ilyen esetekre, meglátása szerint pedig ebben a példátlan helyzetben a biztonsági erők már a megelőzés fázisában hibákat követtek el.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.

Már tudni, milyen edzőt keres a Ferencváros Sztankovics helyére

Sztankovics hirtelen távozása miatt a Ferencváros nehezebb helyzetbe került, de van kikből meríteniük, és lehetséges, egy sokkal nagyobb név ül majd a kispadon.