18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

Videót közöltek a Fico elleni merényletről, Orbán Viktor is reagált a lövöldözés hírére

Nyitrabányán lőttek rá a szlovák miniszterelnökre, a gyomrán és a mellkasán érhették a találatok.

...svg content...MTI/EPA/JAKUB GAVLAK
Külföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Ahogy arról beszámoltunk, a kormány kihelyezett ülésén vett részt Robert Fico, aki a helyi kultúrház előtt beszélgetett, amikor rátámadtak. Több lövést is lehetett hallani a helyszínen, majd Fico a földre esett, testőrei pedig azonnal az egyik kormányzati járműbe segítették.

Erről videó is készült, melyet az X-re töltöttek fel, majd ezt követően az látszik, hogy a rendőrök leteperik a támadót. A fegyveres elkövetőről eddig még nem tettek közzé információkat, sajtóértesülések szerint ugyanakkor egy középkorú férfi lehetett a támadó. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

A támadást követően a szlovák parlament ülését megszakították, Zuzana Čaputová köztársasági elnök pedig közleményben kívánt jobbulást a miniszterelnöknek.

Mindeközben Orbán Viktor is reagált Robert Fico megtámadásának hírére, a magyar miniszterelnök közösségi oldalán szólalt meg: „Mély megdöbbenéssel értesültem a Robert Fico barátomat ért szörnyű támadásról. Imádkozunk a mielőbbi felépüléséért.”

Robert Fico állapotáról nem tettek közzé hivatalos információkat, ám mint azt a Napunk megírta, vélhetően hasi- és végtagsérüléseket is szenvedett, és a besztercebányai kórházba szállították.

Frissítés: a szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.