Kezdőlap

451,73 Ft
Bitcoin
67,371 $

Több lövés is érhette Robert Ficót, közleményt adott ki a szlovák köztársasági elnök

Egyelőre nem tudni, milyen állapotban van a támadást követően a szlovák miniszterelnök.

...svg content...MTI/EPA/MARTIN DIVISEK
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A nyitrabányai kihelyezett ülésen vett részt a szlovák miniszterelnök, aki a helyi kultúrház előtt lévő emberekkel beszélgetett, amikor megtámadták. A helyszínen várakozó riporterek több lövést is hallottak.

Ezt követően csak annyit láttak, hogy Robert Fico a földre esett, majd azonnal egy autóba támogatták és kórházba szállították. Állapotáról eddig nem tettek közzé bővebb tájékoztatást, ám az első információk szerint a gyomrán és a mellkasán érhették a lövések. A támadót a rendőrök azonnal elfogták, lőfegyverét elvették, majd kiürítették a területet a hatóságok. Soron kívül A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

A lövöldözést követően Zuzana Čaputová köztársasági elnök sajtóközleményben kommentálta a merényletet:

„Sokkban vagyok. Ebben a kritikus pillanatban sok erőt kívánok Robert Ficónak, hogy felépüljön a támadásból” – idézte Čaputovát a Napunk.

A támadás hírére megszakították a szlovák parlament ülését, a PS és az SaS pedig lefújta a ma estére tervezett tüntetést a közmédia ügyében – írta meg a lap.