Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,84 Ft
Euró
386,47 Ft
Font
454,21 Ft
Bitcoin
69,477 $

Sorsdöntő órák várnak Robert Ficóra, Szijjártó Pétert sokkolta a merénylet híre

A szlovák miniszterelnök hivatalos közösségi felületén is tájékoztatást tettek közzé.

...svg content...Prága, 2024. május 15. A 2024. február 27-i képen Robert Fico szlovák kormányfõ érkezik a Visegrádi négyek (V4) prágai tanácskozására. Ficó 2024. május 15-én lõfegyveres incidensben megsebesült Nyitrabányán (Handlova) egy kihelyezett kormányülés után. A kormányfõt kórházba szállították. A feltételezett tettest õrizetbe vették. MTI/AP/Petr David Josek
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint arról írtunk, Robert Ficót életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórházba, mivel azonnali beavatkozásra volt szüksége. Juraj Blanár külügyminiszter szerint a támadó közvetlen közelről, több lövéssel találta el Ficót, aki nagyon súlyos állapotban került kórházba.

Fico hivatalos közösségi oldalán arról írtak, hogy kritikus órák várnak a szlovák miniszterelnökre. A belügy- és az egészségügyi minisztérium az országos rendőrfőkapitánnyal közös sajtótájékoztatót ígért. Soron kívül Autoimmun betegségekre utalhat az, ha valakit gyakran gyötörnek rémálmok

Mindeközben Szijjártó Péter, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere közösségi oldalán reagált a merénylet hírére:

„Sokkoló és megdöbbentő a Robert Fico miniszterelnököt ért merénylet. Ki gondolta volna, hogy ilyen durva támadás történhet Közép-Európában?! Reménykedünk a minél gyorsabb felépülésben s imádkozunk is érte. Nagy szükség van Robert Ficora a szlovák és az európai politikában.”

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pedig hivatalos közleményben ítélte el a támadást: „Az ilyen erőszakos cselekedeteknek nincs helye a társadalmunkban, és aláássák a demokráciát, a mi legértékesebb közös javunkat” – idézte a Napunk.

Az agyszövetek hibernálása többé nem sci-fi, már a károsodástól sem kell tartani

Nagyon fontos előrelépést értek el kínai orvosok, pár éve ez még elképzelhetetlen volt.