Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Körülbelül egy éven át lakott egy nő egy áruházlánc tetőterében

A Family Flare úgy döntött, nem tesznek feljelentést.

...svg content...Fotó: Dave Clark/Midland Daily News
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy 34 éves nő körülbelül egy éven át lakott egy élelmiszeráruház tetőterében, a homlokzaton elhelyezett cégfelirat mögött, ahol egy komplett otthont rendezett be magának: íróasztala, éléskamrája, számítógépe és szobanövénye is volt a nem túl tágas területen. A beszámoló szerint a Michigan államban található, midlandi Family Fare nevű kiskereskedelmi lánc épületéről van szó.

Állítólag kivitelezők bukkantak rá a nő „otthonára”, miközben felújítást végezhettek az épületben. A Midland Daily News közlése szerint az illetőt az buktatta le, hogy hosszabbítót használt egyes berendezéseihez, s miután a munkások felfedezték, hogy a tetőtérben lakik valaki, azonnal értesítették a rendőrséget. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A kiérkező egyenruhások felszólították a potyalakót, hogy hagyja el a tetőteret, egyúttal segítséget is ajánlottak neki abban, hogy megoldják a lakhatását. A nő azonban visszautasította a lehetőséget, a hatóságok szerint minden bizonnyal azért, mert van egy autója, amelyben meghúzhatja magát. Illetve úgy tudni, munkája is van.

A Family Fare úgy döntött, hogy nem tesznek feljelentést, sőt, arról is gondoskodnak, hogy a nő visszakapja bútorait és használati tárgyait. A vállalat egyik képviselője hozzátette, büszkeséggel tölti el, ahogy az érintett üzlet kezelte a helyzetet, egyúttal kiemelte: a lakhatási problémák szerte az Egyesült Államokban tapasztalhatók, s annak megoldásához közös erőfeszítés szükséges.

Tavaly novemberben egyébként egy hasonló esetről érkezett hír: egy fiatal férfi fél évig lakott egy sanghaji bevásárlóközpontban. Elmondása szerint azért költözött be a lépcsőházba, mert szüksége volt egy helyre, ahol tanulhat. Az egyik biztonsági őr úgy megsajnálta, hogy nem szólt senkinek, később azonban így is rátaláltak.