Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Információk jelentek meg Robert Fico merénylőjéről

Tekintve, hogy egy idős férfi követte el a Robert Fico elleni merényletet, igen csekély a valószínűsége annak, hogy élhet még szabad életet ebben a világban.

...svg content...Fotó: A merénylet áldozatává vált Robert Fico szlovák miniszterelnök testőrei intézkednek a lőfegyveres támadás helyszínén, a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán, a politikust életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica). MTI/AP/TASR Slovakia/Radovan Stoklasa
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

A Robert Fico elleni merénylet egész Európát megrázta, semmi előjele nem volt annak, hogy valami hasonló történhet Szlovákia vezetőjével, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, és jelenleg is küzdenek az életért az orvosok. Úgy tudni, hogy két lövés érte a karján, és egy a gyomrába fúródott, ami az igazi problémát okozhatta.

Nem tudni, mennyi vért vesztett Fico, és a hason kapott lövés érte-e létfontosságú szervet. A következő órák kritikusak lesznek, és már most tudni, hogy körülbelül milyen büntetés várhat a merénylőre, akinek nyilvánosságra hozták a személyazonosságát a médiában, így mindenki tudhatja, ki az elkövető.

A dennikn.sk tudta meg, hogy egy 71 éves lévai férfi lőtt rá Ficóra. A lévai Dúha irodalmi kör tagja volt és verseket írt. Korábban biztonsági őrként dolgozott egy helyi bevásárlóközpontban, de arról nem tudni, mennyire érthetett a fegyverekhez. Mindenesetre többször eltalálta Ficót, célzott lövéseket adhatott le, viszont erről biztosat majd csak a ballisztikus szakértői vélemény fog mondani a tárgyalás alatt.

A haslövések viszonylag problémamentesek is lehetnek, amiről Matej Polák mentőorvos beszélt az aktuality.sk-nak. Elmondta, ha valakit hasba lőnek, az a semmiből három perc alatt meghalhat, függően attól, mit talál el a golyó a hasüregben, ahol van egy aorta, ami ha megsérül, az áldozat két perc leforgása alatt elvérzik. Szerencsésebb esetben nem történik súlyos sérülés, hiába a hasba fúródott golyó.

A TV Markiza úgy tudja, a szlovák miniszterelnök egészségi állapotáról szóló információkat blokkolják, és elvették a közelében lévő emberektől a mobiltelefonokat. Erre valószínűleg amiatt van szükség, hogy semmilyen nem kívánt felvétel ne készülhessen a kórházban fekvő kormányfőről. Egyes információk szerint Ficót még mindig operálják, küzdenek az életéért.