Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,72 Ft
Euró
384,85 Ft
Font
451,15 Ft
Bitcoin
67,529 $

Már most tudni, körülbelül milyen büntetésre számíthat Robert Fico merénylője

Miközben Robert Fico élet-halál között lebeg a merénylet miatt, már tudni, milyen büntetésre számíthat a merénylője.

...svg content...Fotó: Robert Fico szlovák miniszterelnök feltételezett merénylőjét veszik őrizetbe a lőfegyveres támadás helyszínén, a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán, a politikust életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica). MTI/AP/TASR Slovakia/Radovan Stoklasa
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Mint ismeretes, merénylet érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. Röviddel a merénylet után Orbán Viktor miniszterelnök is reagált a hírre, majd kiderült, sorsdöntő órák várnak Ficóra, akiért jelenleg is küzdenek az orvosok, de egyelőre semmit biztosat nem mondtak.

Már most tudni, milyen büntetés várhat a merénylőre, akit élve fogtak el, alig pár méterre a meglőtt Ficótól. Előre kitervelt emberölés kísérlete miatt indult büntetőeljárás a merénylő ellen, és függően attól, életben marad-e a miniszterelnök, változhat a büntetés mértékbe, de így is nagyon súlyos ítélet várható. Soron kívül Magyar Péter szívesen vitázik, de van egy feltétele

Az aktuality.sk azt írja, a főügyészség súlyos bűncselekményekkel foglalkozó osztályának vezetője és kollégája a helyszínre tart. Ők fogják felügyelni az első műveleteket, és jelen tényállás szerint az előre kitervelt emberölés kísérletéért 25 évtől életfogytiglani börtönbüntetést szabhatnak ki. Egyelőre az sem ismert, hogy a támadó beszámítható-e, és ha igen, mi lehetett az indítéka, voltak-e társai, akik segédkeztek a merénylet előkészítésében.

Jelenlegi információk szerint három lövés érte Fico testét, kettő a karján, egy pedig a hasán. Valószínűleg már megoperálták és az intenzív osztályon kezelhetik, tarthatják felügyelet alatt. Az esélyei nagyban függhetnek attól is, mennyi vért vesztett, és a hasán befúródott golyó ért-e bármilyen létfontosságú szervet.

A védelmi miniszter is a kórházban van, aki nemrég sétált ki a sürgősségi osztályról, de egyelőre egy jelenlévő újságíróval sem beszélt. Egyre többen szólalnak meg a közösségi médián keresztül a merénylet kapcsán, a németek is mélyen megrendültek történteken, és bíznak abban, hogy Fico felépülhet.

Frissítés: információk jelentek meg a merénylőről

Szijjártó Péter elmondása szerint egyetlen magyar ügynök sincs veszélyben

Szijjártó Péter egy bulvárlap kérdéseire válaszolt.

Magyar Péter szívesen vitázik, de van egy feltétele

Magyar Péter valódi vitát szeretne, csakhogy a kormány semmilyen formában nem hajlandó képviseltetni magát ezen eseményeken.

A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

A 24.hu friss cikke szerint olyan törvénymódosítást fogadott el a parlament, mely lehetővé teszi, hogy két lépcsőben a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Bankhoz szervezzék ki a Diákhitel Központ ügyfeleit. A Diákhitel Központ tagad.