Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

Messi nagy gólja is kellett Argentína továbbjutásához, de necces volt a vége

Fotó: EPA/Abir Sultan
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mindamellett, hogy Argentína továbbjutott a nyolcaddöntőben a katari világbajnokságon Ausztrália ellen, Lionel Mess is betalált a kapuba.

Hollandia elsőként jutott be a legjobb 8 csapat közé a katari világbajnokságon az USA ellen egy élvezetes és látványos mérkőzésen, melynek ideje alatt összesen négy gól esett. Papíron Argentínára egy sokkal egyszerűbb feladat várt Ausztráliával szemben, de eddig nem voltak túl meggyőzőek a dél-amerikaiak, még az 1000. mérkőzésén pályára lépő Messivel a sorukban sem, így semmit sem bízhattak a véletlenre.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Az argentin válogatott nem panaszkodhatott, mert szinte mindenhol csak saját szurkolókat láthattak a lelátókon, mintha egy hazai meccsen lettek volna. Ez jelenthetett számukra plusz nyomást, de motivációt is a nyolcaddöntőre.

A 35. percig egy meglehetősen unalmas mérkőzést láthattunk, hiába volt rengeteget a labda az argentinoknál, Ausztrália nagyon fegyelmezetten védekezett, és egyértelműen az esetleges kontrákra építették a játékukat.

Nemigazán volt benne a játékban a gól, de Messinek elég volt egy villanás, már előnyben is volt az aranylabdás legenda csapata. Rendkívül okosan és pontosan gurított a hálóba, amivel bizonyította, hogy egyre inkább formába lendül Katarban.

Argentína az egygólos előny tudatában nem nyugodhatott meg, emiatt a második félidőre sem terveztek kiengedni, míg az ausztrálok láthatóan többet járatták a labdát, hogy valahogyan eljussanak a kapuig.

Az 53. percben Messiék ráhozták a frászt a szurkolókra egy röviden hazagurított labdával, amiből könnyen gól születhetett volna. Martinez még éppen hogy csak el tudta rúgni a labdát, nem sokon múlt a banális hiba.

Pár perccel ezután egy egészen hihetetlen jelenetet láthattunk az ausztrálok kapuja előtt, már a hazagurítás sem volt a legjobb döntés, majd Ryan ahelyett, hogy rögtön elrúgta volna a labdát, lavírozni próbált az argentinok között, akik letámadták. Végül Alvarez tett pontot a jelenet végére, és azt hihettük, minden eldőlt.

Ausztrália olyannyira nem adta fel, hogy a 77. percben szépítettek egy szerencsés, megpattant lövéssel, ami Fernandez testéről vágódott az argentin kapuba. Sőt, a 81. percben ziccerbe kerültek az ausztrálok, de nem tudtak élni a lehetőséggel, ahogyan röviddel a lefújás előtt Lautaro Martinez sem, óriási helyzetet hagyott ki, noha lezárhatta volna a kérdést.

Martinezt mintha elátkozták volna, Ryan a hosszabbításban két nagyon veszélyes labdát is védett az argentin részéről. A csatár csak fogta a fejét, hogy semmi nem akar bemenni neki, mialatt Messinek is volt egy veszélyesebb tekerése. A legnagyobb csavar a legvégére maradhatott volna, ha nincs Emiliano Martinez óriásit védése, szinte már a gólörömön gondolkozhattak az ausztrál játékosok. A csoda így elmaradt, 2-1-gyel továbbjutott Argentína, akik összességében négy-öt gólt is rúghattak volna, miközben érezhetően bőven maradt még bennük erő.