Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
69,907 $

Suhajda Szilárd felesége szerint nem hozhatják le férje testét a Mount Everestről

Suhajda Szilárd legutóbb tavaly május 23-án adott magáról életjelet, s egy ország várta a fejleményeket.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Tavaly május végén az egész ország feszülten követte a Suhajda Szilárdról érkező friss híreket, miután május 23-án adott magáról utoljára életjelet. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, rövidesen nepáli serpák indulnak útnak, hogy lehozzák öt olyan alpinista testét, akik a hegyen vesztették életüket.

Noha sokakban felmerült, hogy Suhajda Szilárd testét is lehozhatják, felesége most a Blikknek elárulta, erről nem volt szó, és nem is lehet: Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

„Nem szeretném, hogy Szilárd testét lehozzák az Everestről, ez az én személyes elhatározásom és döntésem. Több ok is áll emögött. Egyrészt a keresés során nem találták meg a testét. Másrészt egy ilyen kutatóexpedíció nagyon nehéz, akik megpróbálkoznának vele, önmagukat is veszélybe sodorhatják.”

Tímea rámutatott, egyébként is ritka, hogy egy-egy hegymászó holttestét a családtagok megpróbálják lehozatni, hozzátéve, hogy hacsak nem hagyatéki ügy, vagy vallási meggyőződés az ok, úgy felesleges bolygatni az ott elhunyt személy testét.

Úgy fogalmazott, emberfeletti küldetésnek minősül egy ilyen terv, példaként említve, hogy korábban a Broad Peak (8051 m) csúcs első magassági táborából közel egy egész napba telt egy magatehetetlen hegymászó mentése, akiért ráadásul több mint egytucatnyian indultak el, ráadásul ez nem is a csúcsrégióban történt.