Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A FIFA vizsgálatot indít Argentína ellen a vitatott vb-döntős bohóckodás miatt

Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Andrew Boyers
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután világszerte felháborodást keltett Emi Martinez rendkívül kellemetlen ünneplő mozdulata, a FIFA is vizsgálatot indított.

A CaughtOffside számolt be arról, hogy a FIFA vizsgálatot indított az Argentína világbajnoki döntője utáni furcsa jelenetek kapcsán, melyek globálisan felháborodást keltettek.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A szervezet most eljárást indított Lionel Messi és Emiliano Martinez ellen is, a FIFA fegyelmi szabályzatának esetleges megsértése nyomán. Mint ismert, Martinez volt az a figura, aki a torna során, és a döntő mérkőzésen is igencsak kifogásolhatóan viselkedett.

Mesi után azonban kétségkívül ő Argentína legfontosabb játékosa, a döntőben bemutatott mutatványainak köszönhetően pedig a válogatott történetének harmadik trófeáját zsebelte be Katarban. Mivel a büntetőknél az ő taktikájával ejtették ki Franciaországot, elnyerte az Aranykesztyűt.

A díj átvétele után azonban egy igen kellemetlen gesztussal ünnepelt a világ legnagyobb színpadán. Eközben a FIFA is megerősítette, hogy vizsgálatot indított az ügyben és egy hivatalos közleményt is kiadtak ennek kapcsán:

“A FIFA Fegyelmi Bizottsága eljárást indított az Argentin Labdarúgó Szövetség ellen a FIFA Fegyelmi Szabályzata 11. (Bántó magatartás és a fair play elveinek megsértése) és 12. (A játékosok és a hivatalos személyek helytelen viselkedése) cikkének, valamint a Katari 2022-es FIFA-világbajnokság szabályzata 44. cikkének lehetséges megsértése miatt, a Katari 2022-es FIFA-világbajnokság média- és marketingszabályzatával összefüggésben, az Argentína – Franciaország FIFA labdarúgó-világbajnokság döntője során.”