Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Mióta itt jártál:

Reagált a vb-döntő bírója Messi kérdéses góljára, Mbappé is képbe került

Fotó: Az argentin Lionel Messi (b) és a francia Kylian Mbappé a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Argentína-Franciaország mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án. MTI/AP/Francisco Seco
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Marciniak azután szólalt meg, hogy petíciót indítottak a franciák, amelyet már 220 ezren írtak alá, annak érdekében, hogy újrajátsszák a döntőt a játékvezető hibái miatt. 

Közel egy hete vége van a katari világbajnokságnak, azonban a dráma koránt sem ért véget, ugyanis még mindig vita van Lionel Messi és a játékvezető kapcsán, miután a bíró egy sajtótájékoztatóján megmutatott egy fényképet a telefonján, hogy reagáljon azokra az állításokra, miszerint Lionel Messi hosszabbításban szerzett gólja nem volt érvényes. 

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A katari Lusailban rendezett döntőt Argentína nyerte 4-2-re büntetőkkel, miután a mérkőzés 120 perc játék után 3-3-ra állt, Messi kétszer talált be, Kylian Mbappe pedig mesterhármast szerzett a franciáknak.

Szymon Marciniak, az első lengyelországi játékvezető, aki világbajnoki döntőt vezetett, a francia médiával került szembe, az újságírók szerint ugyanis nem szabadott volna megadnia Messi hosszabbításban szerzett gólját, ugyanis túl korán futottak be ünnepelni az argentinok.

Marciniak: és a franciák? 

A L’Equipe című francia lap a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség igazgatótanácsának 3. szabályának 9. paragrafusát említette, amely tartalmazza, hogy a játékvezetőnek nem szabad megadnia a gólt, ha egy cserejátékos a gólszerzéskor a játéktéren volt.

Marciniak egyedülálló módon reagált a kritikára: előhúzott egy képet a telefonján, amelyen látható, hogy hét francia cserejátékos lépett a pályára, miközben Mbappe egyik gólját ünnepelték – írja az ESPN.

„A franciák nem említették ezt a fotót, amelyen látható, hogy hét francia van a pályán, amikor Mbappe gólt szerez” – mondta Marciniak.

Marciniak azután szólalt meg, hogy petíciót indítottak a franciák, amelyet már 220 ezren írtak alá, annak érdekében, hogy újrajátsszák a döntőt a játékvezető hibái miatt.