Clouds
21 Budapest
Dollár
359,70 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
433,54 Ft
Bitcoin
23,487 $

Hollandia legyőzte az USA-t a nyolcaddöntőben Katarban

Fotó: EPA/Rungroj Yongrit
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hollandia nem kegyelmezett az USA-nak, gyakorlatilag az első félidő elején és annak végén eldöntötték a továbbjutást a katari világbajnokságon.

Hollandia és az USA abszolúte reális esélyekkel vághatott neki a mérkőzésnek, nem lehetett azt mondani, hogy a hollandok magasan a legnagyobb favoritok lettek volna az esemény előtt. Az amerikai csapat már bizonyította, hogy képes problémát okozni, igazi sztárcsapatoknak is.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Pulisic révén nagyon hamar megszerezhették volna a vezetést, és mint az általában lenni szokott, a kihagyott helyzet megbosszulta magát. Depay egy látványos támadás végén a 10. percben beköszönt, amivel Hollandia korán előnyhöz jutott.

A gól érezhetően megfogta az USA-t, főként Hollandia támadott, majd a lefújás előtt pár perccel újra nagyon veszélyesek tudtak lenni az amerikaiak, de Noppert a helyén volt. Amikor már mindenki elkönyvelte, hogy a holland válogatott egygólos előnnyel megy el a szünetre, jött egy újabb pofon.

Dumfries gyakorlatilag lemásolta az első gólpasszát, csak ezúttal nem a Barcelona játékosa, hanem Blind tette a hálóba a labdát, amivel az USA szinte lehetetlen helyzetbe került, míg Hollandia rendkívül közel, hogy megtegye a következő lépést a döntő felé vezető úton Katarban.

Az 50. percben Dumfries majdnem a harmadik gólpasszát is kiosztotta, szintén egy szélről beadott labdával, de Turner kivédte Depay közeli lövését. 11 perccel később újra a Manchester United korábbi futballistája villant, kis híján a léc alá varrta a labdát, amit az USA kapusa szögletre tolt.

A holland szurkolókra nem lehetett panasz, óriási hangulatban éltették a honfitársaikat, míg az USA rajongói közül többen hitehagyottan néztek magukat elé. A 75. percben a csereként beállt Wright szépíthetett volna egy ajándéklabdát követően, de kisodródott, és csak szöglet lett belőle.

Ugyan abból még nem lett gól, pár másodperccel később a hollandok megint helyzetbe hozták az ellenfelüket, és Wright egy szerencsés mozdulattal szépíteni tudott. Sőt, a 78. percben Wright révén majdnem megvolt az egyenlítés, míg a 79-ben Hollandia húzhatott volna el 3-1-re. Ekkor az USA már más tempóban játszott, megérezték annak a lehetőségét, hogy legalább egyenlítsenek.

Dumfries, a meccs embere két gólpassz után a 81. percben teljesen üresen lőhetett a 16-oson belül, még le is vehette volna a labdát. Óriási védekezési hiba volt ez az USA-tól, ami megint egy gólba, és a kiesésükbe került, 3-1-es vereséggel búcsúztak a küzdelmektől.