Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Komoly változásra számíthatunk a Mastercard bankkártyáknál

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 22. - 09:06

A kártyakibocsátó vállalat elmondása szerint sokkal korszerűbb technológiát fognak implementálni a jövőben, melynek révén biztonságosabb lesz a fizetés.

A Napi.hu riportjából megtudhattuk, a cég tervei szerint 2024-től az újonnan kibocsátott hitel- és betéti kártyáknak a legtöbb piacon már nem kell mágnescsíkkal rendelkezniük, 2033-ra pedig valamennyi kártyáról eltűnnek majd.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

A mai chipkártyák mikroprocesszorokkal működnek, amelyek a mágnescsíkoknál sokkal nagyobb teljesítményűek és biztonságosabbak, sok ilyen chipbe apró antennákat is építenek, amelyek lehetővé teszik az érintésmentes fizetést.

Még ennél is magasabb biztonságot nyújtanak azok a biometrikus kártyák, amelyeket ujjlenyomat-olvasóval is ellátnak.

A chipkártyás fizetések elterjedésével a mágnescsíkos fizetések száma csökkenni kezdett. A Phoenix Consumer Monitor decemberi felmérése szerint az amerikaiak mindössze 11 százaléka mondta, hogy a mágnescsíkos fizetést részesíti előnyben, vagyis azt, amikor a kártyát a terminálon húzzák le.

A változó trendekre és fejlett technológiákra reagálva döntött a Mastercard a mágnescsíkok kivezetése mellett. A 2033-as határidő kellően hosszú időt hagy azon partnereknek, akik még mindig erre a technológiára támaszkodnak, így fokozatosan tudnak majd átállni a chipkártyás rendszerre – írta a lap.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.