Dollár
427,96 Ft
Euró
421,62 Ft
Font
481,45 Ft
Bitcoin
19,971 $

Ujjlenyomattal működő hitelkártya kifejlesztésén dolgozik a MasterCard és a Samsung

Fotó: Flickr/Håkan Dahlström
not image

Kulcsár Péter

2021. március 9. - 03:08

A MasterCard a dél-koreai techóriás közreműködésében egy speciális hitelkártyát szeretne forgalomba hozni, melynek segítségével pusztán ujjlenyomatos azonosítással is fizethetnénk.

A Samsung az új szerződés értelmében az ujjlenyomat-olvasóval kapcsolatos technológiát szolgáltatja majd a MasterCard részére, akik a fizetési módszer biztonságának és védelmi rendszerének kiépítéséért fognak felelni.

Soron kívül Diákjai előtt esett össze egy tanárnő, kollégája kezdte meg az újraélesztését

A Business Wire értesülései szerint a MasterCard még 2017-ben szabadalmaztatta az ötletet, később pedig partnerek keresésébe kezdett, hogy véglegesíthesse a terveket.

Végül elfogadták a Samsung jelentkezését, így hamarosan kifejleszthetnek egy olyan ujjlenyomat-szenzorral ellátott lapkát, amelyet a bankkártyákba építhetnek, így alternatív módszerként egyszerű chippel ellenőrizhetik fizetéskor a tranzakciókat.

Az új technológiának köszönhetően a jövőben elfelejthetjük a PIN-kódunk mások előtt történő megadását, valamint minimalizálható lesz az érintkezés is vásárláskor, amellyel csökkenthető a fertőzésveszély a termináloknál és a különböző üzletekben.