Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Szivárványos karszalagot viselő amerikai szurkolót vezetettek ki a lelátóról Katarban

Fotó: Walesi szurkolók a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának harmadik fordulójában játszott Wales-Anglia mérkőzésen az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. november 29-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az eset az Al Thumama stadionban, az USA-Irán mérkőzés első félidejében történt, amelyről számos fotó megjelent a közösségi médiában.

Bár az előzményekről nem igazán vannak konkrét információk, az tény, hogy a biztonságiak meglehetősen erőszakosan vezettek ki az Al Thumama stadion lelátójáról egy amerikai szurkolót, aki szivárványos karszalagot viselt a bal karján.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Az eset a katari futball világbajnokságon történt, egészen pontosan az USA-Irán mérkőzés első félidejében. Bár a férfi már nem láthatta a végeredményt, az amerikaiak 1:0-ra nyertek, így továbbjutottak az angolok mögött – írta az Independent.

A hvg.hu szerint hasonló incidens történt, amikor a Portugália–Uruguay meccsen rohant be egy férfi a pályára, kezében szivárványos zászlóval, a pólóján pedig olyan feliratok díszelegtek, mint „mentsétek meg Ukrajnát” és „tisztelet az iráni nőknek”.

A biztonsági őrök szinte azonnal leteperték, majd elvezették, s többen aggódni kezdtek amiatt, hogy végül mi történt vele. Az értesülések szerint egy idő után elengedték, a berohanásának pedig nem lett semmilyen következménye.

Mivel sem a FIFA, sem Katar nem nézi jó szemmel az efféle megnyilvánulásokat, ezért szinte minden ilyen jellegű esetet szigorúan kezelnek, emellett az országban tilos az azonos neműek házassága, míg a meleg férfiakat akár börtönbe is zárhatják.