Clouds
21 Budapest
Dollár
354,36 Ft
Euró
386,01 Ft
Font
432,72 Ft
Bitcoin
23,620 $

6 rekordot is megdönthet Messi a katari vb-döntőben

Fotó: EPA/Friedemann Vogel
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Lionel Messi számára különösen emlékezetes lehet a vasárnap 16 órakor kezdődő Franciaország elleni mérkőzés.

Túlzás nélkül állítható, hogy Lionel Messi pályafutásának megkoronázása lenne, ha a vasárnap délutáni világbajnoki döntőben Argentína legyőzné Franciaországot, hiszen így a vb-cím is bekerülhetne a neve mellé.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Érdemes azonban megemlíteni, hogy nem ez az egyetlen cím, amely elérhető számára, Messi ugyanis egy sor világbajnoki rekordot megdönthet, ha gólt szerez, és Argentína legyőzi Franciaországot .

A legtöbb szereplés

Amennyiben semmi váratlan nem jön közbe, a döntőben Messi 26. alkalommal lép majd pályára a világbajnokságon, és ezzel új rekordot állít fel, átadva a múltnak a német Lothar Matthaus 25 szerepléses rekordját.

A legtöbb győzelem

Messi eddig 16 világbajnoki mérkőzést hozott le a győztes csapat tagjaként. Ha Argentína legyőzné Franciaországot, a PSG sztárja beállítaná Miroslav Klose 17 győzelmes rekordját.

A legtöbb gól

Jelenleg Messi és Mbappé is öt gólnál jár a 2022-es világbajnokságon, korábban pedig Mario Kempes, Paolo Rossi, és Salvatore Schillaci is eddig jutott, vagyis egy újabb gól újabb rekordot jelenthet az argentin klasszis számára.

A legtöbb gólpassz

A PSG sztárjátékosa eddig 9 asszisztot adott a világbajnokságon, előtte pedig már csak a legendás Pelé áll, akinek neve mellett 10 gólpassz szerepel. Értelemszerűen egy gólpassz esetén rekordbeállításnak, legalább két gólpassz esetén pedig rekorddöntésnek lehetünk majd szemtanúi.

A legtöbb játékperc

A rekordot 2217 perccel jelenleg még Paolo Maldini tartja, ám mivel Messi pályafutása során már 2194 percet játszott a világbajnoki mérkőzéseken, szinte borítékolható, hogy a döntőben behozza majd a Maldinivel szembeni 23 perces lemaradását.

Világbajnoki Aranylabda

A történelem során még egyetlen játékos sem nyerte el kétszer a vb aranylabdáját. Messi 2014-ben egyszer ezt már megtette, egy esetleges döntőbeli győzelem esetében pedig jó esély van rá, hogy a címet ismét neki ítélik majd oda.