Messi csaknem 1,5 milliárd forintnyi eurót adományoz a földrengés áldozatainak

Loszaíl, 2022. december 18. Az argentin Lionel Messi bemelegítésen a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Argentína-Franciaország mérkõzés elõtt a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az argentin világbajnok mellett számos sztárfocista összefogott a katasztrófa láttán.

Lionel Messi alapítványán keresztül adományoz mintegy 3,5 millió eurót a Törökországot és Szíriát érintő földrengés áldozatainak. A katasztrófában eddig csaknem 28 ezer ember vesztette életét.

Soron kívül Szoboszlai megint parádésan játszott a Liverpoolban (videó)

Mindeközben Merih Demiral török labdarúgó adománygyűjtő akciót indított, melyhez több híres játékos, így Cristiano Ronaldo, valamint Leonardo Bonucci és Paulo Dybala is csatlakozott.

A focisták többek között dedikált mezeket ajánlottak fel, amelyeket elárvereznek, a bevételt pedig a földrengés károsultjainak javára ajánlják fel – számolt be róla a Global Village Space.

A világ minden tájáról érkeznek a felajánlások, Antoine Griezmann és Erling Haaland mellett Harry Kane és Kylian Mbappé is árverésre ajánlotta aláírt mezét. Csak Ronaldo trikója mintegy 212 ezer dollárért kelt el.

Az UEFA pénteken 200 ezer eurót adományozott a törökországi és szíriai humanitárius erőfeszítések támogatására.