Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,064 $

56-an meghaltak, 67-en pedig eltűntek a Brazíliát sújtó ítéletidőben

Brazília déli államában, Rio Grande do Sulban a heves esőzések okozta áradások következtében 56 ember életét vesztette, további 67 személyt pedig eltűntként tartanak nyilván.

...svg content...Fotó: EPA/Isaac Fontana
Dél-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Az utóbbi napokban heves esőzések sújtották Brazília déli részét, különösen Rio Grande do Sul államot, ahol áradások és földcsuszamlások is jelentkeztek. A helyi polgári védelmi hatóságok legfrissebb jelentése szerint az áradások következtében eddig 56 ember halt meg, 67 további személyt pedig eltűntnek nyilvánítottak.

Az Uruguay és Argentína határán fekvő tartományban közel 25 ezer embert kényszerítettek arra, hogy elhagyják otthonaikat a viharok miatt, amelyek az állam 497 városának több mint felét érintették. Az áradások számos utat és hidat használhatatlanná tettek, és több helyen földcsuszamlásokat is okoztak. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

Egy kisebb vízerőmű gátja részben összeomlott, Bento Goncalves városában pedig további gátszakadás veszélye áll fenn. Porto Alegre városában a Guaiba folyó kiöntött és elárasztotta az utcákat, a Porto Alegre Nemzetközi Repülőtér pedig határozatlan időre az összes járatát felfüggesztette, írja a BBC.

Az állam kormányzója, Eduardo Leyte újságíróknak elmondta, hogy attól tartanak, a halálos áldozatok száma tovább növekedhet. A hatóságok arra szólították fel az érintett közösségek lakóit, hogy keressenek biztonságos menedéket, mivel újabb eső várható az állam északi részein

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Beszakadt az úttest egy teherautó alatt Csepelen

Furcsa baleset történt Budapesten, Csepelen, ahol egy beszakadt úttest miatt kell intézkedniük a hatóságoknak.