Dollár
386,69 Ft
Euró
394,38 Ft
Font
468,45 Ft
Bitcoin
24,130 $

Bolsonaro rendeletet bocsát ki a közösségi média moderálásának korlátozásáról

Jair Bolsonaro brazil elnök hétfőn rendeletet adott ki, amely megváltoztatja a közösségi médiában a tartalom moderálásának szabályait, ami a kritikusok szerint akadályozhatja a dezinformáció elleni küzdelmet.

Jair Bolsonaro most túl messzire mehet, 26 ország politikusai aggódnak már a puccs veszélye miatt

Korábbi elnökök, törvényhozók és miniszterek írtak közösen nyílt levelet, amelyben felhívták a figyelmet a Jair Bolsonaro brazil elnök által szervezett tüntetések veszélyeire.

Megsértették a COVID-protokollt az argentin játékosok, rendőrök lepték el a Brazília-Argentína mérkőzést (videók)

Egészen biztosan kijelenthető, hogy magas szintű profi futballban még nem történt hasonló eset, mint a tegnapi Brazília – Argentína világbajnoki selejtezőn.

Van, aki 60 évesen először lát havat – a brazilok nagyon élvezik a szokatlan havazást

Csütörtökön Brazília-szerte visszaesett a hőmérséklet – egyes helyeken ritka havazás is volt az éjszaka folyamán –, ahogy egy sarkvidéki légtömeg a globális mezőgazdasági nagyhatalom déli-középső része felé haladt, fagykárral fenyegetve a kávé-, cukornád- és narancsültetvényeket.

Kórházba szállították Jair Bolsonaro brazil elnököt

Brazil sajtóbeszámolók szerint kórházba kellett szállítani az ország vitatott elnökét, Jair Bolsonarót, aki körül az elmúlt idők során egyre több botrány alakult ki.

További Hírek

Egy újságíró vette észre, hogy a halottnak hitt brazil férfi megmozdul a hullazsákban

Csodával határos módon maradt életben egy brazil férfi, akit egy halálosnak hitt motorbaleset miatt tettek hullazsákba.

Több mint 100 millió Pfizer-vakcinát köthet le a bajba jutott Brazília

A brazil egészségügyi minisztérium pénteken bejelentette, hogy hamarosan megállapodást köthetnek az amerikai biotechnológiai vállalattal, melynek értelmében százmillió adag védőoltás kerülhet leszállításra.

Legalább 25 ember vesztette életét egy Rio de Janeiró-i lövöldözésben

A helyi média tájékoztatása szerint legalább 25 ember, köztük egy rendőr is meghalt egy lövöldözésben Rio de Janeiróban.

A vakcinahiány miatt lemondott Brazília külügyminisztere

Ernesto Araujo brazil külügyminisztere hétfőn benyújtotta lemondását Jair Bolsonaro miniszterelnöknek, mondta el egy kormányközeli forrás az AFP hírügynökségnek. Az ok a diplomata folyamatos viszálya Kínával és problémái a vakcinabeszerzéssel.

Koronavírus – sosem haltak meg annyian Brazíliában, mint tegnap

Lesújtó adatokat közöltek a brazil egészségügyi hatóságok szakemberei – a legújabb mutatók alapján háromezer fölé nőtt az egy nap alatt beazonosított, koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt áldozatok száma.

Így „eszi meg” Kína az Amazonas esőerdőit

Laikusként első ránézésre nagyon lazának tűnhet az összefüggés Kína egyre növekvő marhahús iránti igénye és a brazil erdőirtások között, de az élet azt bizonyítja, hogy gyakorlatilag közvetlen az okozatosság a két jelenség között.

A koronavírus-járvány maga alá temeti Brazíliát

Tavaly Jair Bolsonaro kijelentette, hogy Brazília elérte a világ egyik legsúlyosabb járványának „végét”, három hónappal később az országban csaknem 100 ezer ember életét vesztette.

Rabszolgatartással vádolnak egy brazil dohánykereskedő vállalatot

A munkaügyi felügyelők szerint a gazdaságban nagyon rossz körülmények között tartották a dolgozókat, továbbá túl magas nikotin-koncentrációt mutattak ki szervezetükben.

A Facebookon árulják az Amazonas-esőerdő egyes részeit, ez ellen pedig nem is tesznek semmit

Vérlázító felfedezést tett a BBC, mely szerint a Facebookon árulják a Föld tüdejének számító Amazonas-esőerdő egyes brazil részeit, természetesen illegálisan.