Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,74 Ft
Euró
383,79 Ft
Font
450,52 Ft
Bitcoin
69,007 $

Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

A Kondorosi úton nyílik majd az üzlet, a Reál Alfa helyén.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ibrahim guetar
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Portfolio értesülései szerint tavasszal derült fény arra, hogy bezár a Reál Alfa a XI. kerületi Kondorosi úton, a területnek pedig új tulajdonosa lett, aki eredetileg lakóparkot épített volna. Az önkormányzat is értesült a tervről, majd megszavaztak egy változtatási tilalmat.

Erre azért volt szükség, mert a közel 20 ezer négyzetméteres területen összesen 31 ezer négyzetméter összterületű új beépítést hozhattak volna létre. Azóta nem sokat foglalkoztak a területtel: a Reálon kívül elköltözött a nemrég felépített autómosó, egy Alzabox és üresen áll egy konténer is, ahol pár hónapja még egy autóalkatrész kereskedés működött.

Erhardt Attila önkormányzati képviselő csütörtökön a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy lakópark helyett kereskedelmi egység nyílik a területen, egy Aldi-üzlet lesz a Reál Áruház épületében. Az is kiderült, hogy már létrejött az előszerződés az Aldi és az ingatlan jelenlegi tulajdonosa között, a végleges szerződés megkötésének pedig az a feltétele, hogy az önkormányzat visszavonja a korábban megszavazott változtatási tilalmat az ingatlanra vonatkozóan.

Ez csütörtökön meg is történt a képviselő-testület ülésén, de döntöttek településrendezési szerződés megkötéséről is, melyben a tulajdonos elfogadta, hogy a telekre a jövőben építhető ingatlan mérete a jelenlegi szabályozáshoz képest 20 százalékkal csökken, miközben a zöldfelület mértéke ugyanilyen arányban növekszik.

Pákolicz Attila, az Aldi Magyarország sajtókapcsolati cégének vezetője a portál megkeresésére megerősítette, hogy az Aldi valóban egy újabb üzletet fog nyitni Budapesten, a XI. kerületben, a Kondorosi úton, kiemelve, hogy „eladóterét tekintve ez lesz a legnagyobb magyarországi Aldi-áruház”, a nyitásra pedig még idén sor kerülhet.