Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,19 Ft
Euró
395,67 Ft
Font
468,54 Ft
Bitcoin
62,150 $

Többen meghaltak a földrengés sújtotta területeken pusztító villámárvízben

Törökország több tartományát is érintette az újabb természeti katasztrófa.

...svg content...epa10495743 People stand in front of a collapsed building after a powerful earthquake in Adiyaman, Turkey, 28 February 2023. More than 50,000 people died and thousands more were injured after major earthquakes struck southern Turkey and northern Syria on 06 February and again on 20 February. EPA/STR
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Tízre emelkedett a halálos áldozatok száma Adiyaman és Sanliurfa tartományokban, ahol többeket is eltűntként tartanak számon, miután villámárvíz csapott le a környéken az özönvízszerű esőzések következtében.

Az áradás elsodort többek között egy konténerházat is, melyben a földrengés túlélőinek egy csoportja húzta meg magát, a délkeleti Adiyaman tartományban található Tut városában. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A helyi beszámolók alapján autókat és sátrakat is vitt a víz, egy elárasztott kempingben is többen eltűnhettek. Egy kórházat is ki kellett üríteni, Sanliurfában – számolt be róla a Sky News.

Subasi és Taskale egyetlen összekötőhídját is elmosta az áradás. A következő napokban további csapadék várható az érintett régiókban, ahol több várost is elzárt a külvilágtól a víz.

Törökországban továbbra is komoly humanitárius krízis van a februári földrengések miatt, amiben több százezer épület semmisült meg, és legalább 52 ezren vesztették életüket.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.