Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Török-szír földrengés: közel 280 óra után mentettek ki egy túlélőt Törökországban

Még mindig van némi remény arra, hogy túlélőkre bukkanjanak Törökországban és Szíriában, ahol közel két héttel ezelőtt földrengés pusztított.

...svg content...Fotó: Áldozatok holttestét keresik mentők a törökországi Hatayban 2023. február 17-én, tizenegy nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,7-es és 7,6-es erősségű két földrengés után. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a 42 ezret. MTI/EPA/Martin Divisek
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Rengeteg a halott Törökországban és Szíriában, ahol hétfőn lesz két hete, hogy földrengés pusztított. Csodával határos módon 11 nap után egy 12 éves kislány is élve került elő a romok alól Törökországban.

Mindeközben Németországban a földrengés áldozatainak gyűjtött adományokat gyújtottak fel. A helyzet továbbra is nagyon nehéz, és sorra kerülnek elő a holttestek, akik nagy valószínűség szerint a házak összedőlése miatt vesztették életüket. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Emiatt többeket már őrizetbe vettek, sokakra várhat súlyos börtönbüntetés, ha bebizonyosodik, hogy felelősek a házak összeomlásáért, amikben ezrek haltak meg. Az Al Jazeera azt írja, hogy pénteken élve találtak meg egy 45 éves férfit, aki 278 órát töltött a romok alatt.

Fuat Oktay török alelnök azt mondta, 1 589 olyan gyermekről gondoskodik a kormány, akiket a halálos földrengés következtében elválasztottak a családjuktól, köztük 247 olyan gyermekkel, akiket egyelőre nem azonosítottak.

Oktay hozzátette, 953 gyermeket már vissza tudtak adni a családjaiknak, mialatt a kereső- és mentőcsapatok kevesebb mint 200 helyszínen dolgoznak. A munka legnagyobb része Hatay tartományban zajlik, ahol a 45 éves férfit megtalálták.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.