Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,052 $

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

...svg content...Fotó: Unsplash/DAVID NIETO
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint ismeretes, nemrég amerikai és ausztrál szörfösök tűntek el Mexikóban. A kutatás során a mexikói Baja California államban találtak rá három holttestre, akik nagy valószínűséggel a múlt héten eltűnt személyek. Egy amerikai és két ausztrál szörfösnek veszett nyoma, akikért sokan aggódtak.

Jelenleg törvényszéki szakértői vizsgálatokat végeznek a testeken. Egy 30-as éveiben járó testvérpáros és egy 30 éves férfi után kutattak napokon át. A hivatalos tájékoztatás szerint mindhárom testről azt feltételeik, hogy az eltűntek személyek azok, akikről fotókat is kaptak. A három holtestre előrehaladott bomlási állapotban találtak rá egy több mint 15 méter mély kút alján. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

A három szörföst utoljára április 27-én látták, majd pár nappal később bejelentették az eltűnésüket. Ekkor indult útjára a kutatócsapat az FBI segítségével, és már akkor félő volt, hogy a lehető legrosszabb következett be.

Eddig három embert tartóztattak le az ügy kapcsán, és a környéken egy kiégett járművet is találtak, amit feltehetően a három szörfös használt a túra alatt. A mexikói hatóságok azt feltételezik, hogy a letartóztatott személyek megpróbálták elrabolni a külföldieket, és amikor a szörfösök ellenálltak, lelőtték őket, a holttesteket pedig egy kútba dobták.

A Reuters a cikkében azt írja, egy negyedik férfi holtteste is előkerült a kútból, de ez a test már régebb óta hevert ott, és azt gondolják, nincs összefüggés a két eset között. Ez egy újabb példa arra, hogy Mexikó egyes részei rendkívül veszélyesek, ahol gyakoriak az emberrablások.