A Premier League 440 millió forintnyi adományt küld Törökországnak és Szíriának

Drónfelvétel a városi stadionban létesített szükségtáborról a dél-törökországi Kahramanmarasban 2023. február 10-én. A négy nappal korábban bekövetkezett 7,8-as erősségű földrengésnek és az utórengéseknek a legfrissebb adatok szerint több mint 20 ezer halálos áldozata és 75 ezer sérültje volt Törökország délkeleti és Szíria északi részében. MTI/EPA/Abir Szultan
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Premier League pénteken bejelentette, egymillió fontot (440 millió forint) adományoz Törökországnak és Szíriának a földrengés után.

Az Al Jazeera jelentése szerint a Premier League pénteken egy hivatalos közleményben jelentette be, hogy a pusztító földrengés nyomán egymillió fontot, átszámítva közel 440 millió forintot adományoz a két érintett országnak, Törökországnak és Szíriának.

Soron kívül Szoboszlai megint parádésan játszott a Liverpoolban (videó)

Közleményükben úgy fogalmaztak:

„A Premier League mélyen elszomorodott a Törökországban és Szíriában történt pusztító földrengések miatt, melyek több ezer ember halálát okozták. A liga 1 millió fontot adományoz a Katasztrófavédelmi Bizottság (DEC) felhívására, hogy közvetlenül a rászorulókhoz juttathassuk el a humanitárius segélyt.”

Az európai labdarúgó-szövetség, az UEFA és annak UEFA Foundation for Children alapítványa korábban bejelentette, hogy 200 ezer eurót (77,8 millió forint) adományoz a törökországi és szíriai humanitárius művelet támogatására.

Eközben a FIFA elfogadta a Török Labdarúgó-szövetség kérését, így a török átigazolási időszak csak február 18-án zárul le.