Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.

...svg content...Fotó: Palesztin civilek menekülnek Gáza városából 2023. november 2-án, az izraeli haderő gázai övezeti hadművelete idején. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Közel-Kelet

Kiss László

Szerkesztő

Továbbra is nagyon súlyos a helyzet a Gázai övezetben, és még mindig nem látni a fényt az alagút végén. Hasonló a helyzet, mint Ukrajnában, ahol évek óta zajlanak a harcok az oroszokkal, és sokan egyelőre nem tudták elhagyni a háborúban érintett területeket. Ennek is megvan a maga miértje, miközben az élelmiszer nehezen áramlik be.

A Gázai övezet, különösen annak északi része súlyos élelmiszerhiánytól szenved, amely már dél felé is terjed. Cindy McCain, a Világélelmezési Program igazgatója szerint az éhínség valós veszélyt jelent. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Az ENSZ ügynökségének vezetője az NBC-nek adott interjújában elmondta, az ilyen típusú konfliktusok során, amikor intenzív zavargások és számos probléma jelentkezik, gyakran alakul ki éhínség.

McCain arra kérte a nemzetközi közösséget, hogy támogassák a tűzszünetet és segítsék a humanitárius segélyek Gázába juttatását. A Világélelmezési Program csak egy a sok humanitárius szervezet közül, amely igyekszik segítséget nyújtani a palesztin enklávé lakóinak.

Bár a Gázai övezetben az élelmiszerhelyzet enyhén javult, az Egészségügyi Világszervezet szerint továbbra is fennáll az éhínség kockázata. A nemzetközi segítség, amelyet Izrael szigorúan ellenőriz, főként Egyiptomon és Rafahon keresztül érkezik Gázába, ám ez még mindig nem elegendő a terület 2,4 millió lakosának óriási szükségleteinek kielégítésére.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.