Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Az elemzők szerint brazil-francia vb-döntő lesz

Fotó: A brazil Casemiro körül ujjonganak játékostársai, miután berúgta csapata elsõ gólját a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulójában játszott Brazília-Svájc mérkõzésen a dohai 974 Stadionban 2022. november 28-án. MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A döntős szereplés két legesélyesebb csapata Brazília (38 százalék) és Franciaország (20), a brazil-francia finálé esélye jelenleg 7,5 százalék – a Gracenote szerint.

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint 32 mérkőzés után, azaz félidőben Brazília futballválogatottja megerősítette favorit státuszát a katari világbajnokságon.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

A Nielsen adatelemző leányvállalata a rajt előtt húsz százalék esélyt adott a dél-amerikai csapatnak a végső győzelemre, ez most – a csoportkör második fordulója után – 26 százalékra nőtt.

A brazilok mellett eddig a címvédő franciák és a portugálok biztosították a helyüket a legjobb 16 között, jelenleg mindkét együttesnek – ahogy a spanyoloknak is – kilenc százalék az esélye a világbajnoki címre. A favoritok képzeletbeli rangsorában az argentinok követik a brazilokat 12 százalékos győzelmi eséllyel. Az előrejelzés szerint nagy az esély egy brazil-argentin elődöntőre. 

Az előzetes jóslathoz képest a legnagyobb változás az, hogy Lengyelország, Ausztrália, Costa Rica és Marokkó bekerült a nyolcaddöntőre leginkább esélyes válogatottak közé, leváltva Mexikót, Dániát, Németországot és Belgiumot.

Fordulónként bontották, hogy kik az esélyesek

A kieséses szakaszra leginkább esélyes csapatok (a már továbbjutott Brazília, Franciaország és Portugália mellett, az esélyesség sorrendjében):
Anglia, Hollandia, Spanyolország, Marokkó, Argentína, Ecuador, Lengyelország, Horvátország, Svájc, Irán, Ausztrália, Uruguay, Costa Rica

A negyeddöntős szereplésre leginkább esélyes csapatok:
Brazília, Franciaország, Portugália, Hollandia, Spanyolország, Argentína, Anglia, Marokkó

Az elődöntős szereplésre leginkább esélyes csapatok:
Brazília, Franciaország, Argentína, Portugália

A döntős szereplés két legesélyesebb csapata Brazília (38 százalék) és Franciaország (20), a brazil-francia finálé esélye jelenleg 7,5 százalék – a Gracenote szerint.

(MTI)