Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,35 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
456,46 Ft
Bitcoin
67,425 $

Megdőlt a balatoni pontyrekord, fotókon a hatalmas fogás

A világ legnagyobb pontyfogó versenyének keretében fogták ki a gigantikus halat, amivel kapásból két rekord is megdőlt.

...svg content...Fotó: Facebook/IBCC
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Április 21-én vette kezdetét a 140 órás, X. Balaton Carp Cup (IBCC), a világ legnagyobb pontyfogó versenye. A verseny negyedik napján pedig egy akkora halat sikerült kifogni, hogy kapásból két rekord is megdőlt: a hivatalos balatoni pontyrekord és egyben a versenyrekord is.

Miután a meteorológiai előrejelzések azt sugallták, hogy jó idő lesz a versenyzőkre, a horgászok is abban reménykedtek, hogy a verseny valamelyik napján megdőlhet a balatoni pontyrekord.

Nem is tévedtek, ugyanis az IBCC verseny második napján, április 22-én, Balatonalmádiban, a káptalanfüredi strandon, a 284-es pegen horgászó Mikbaits Rebels egy 30,1 kilós pontyot mérlegelt. A Pecaverzum beszámolója szerint bár ez az eredmény még elmaradt a sokat által áhított csúcstól, a verseny negyedik napján, április 24-én bekövetkezett az, amire mindenki várt.

A siófoki Aranyparton, a 244-es pegen horgászó Aqvarius Team egy 35,625 kilogrammos tőpontyot fogott 16 óra 52 perckor, amire korábban még soha nem volt példa. Az alábbi fotókon látható a gigantikus fogás:

Nagy Gábor, a BHNp Zrt. horgászati ágazatvezetője megosztotta, az új balatoni rekord egy ismert hal, már többször horogra került, s van is egy egyedi ismertetőjegye: egy pikkelycsavar a bal oldalán. A balatoni pontyrekordot legutóbb március 16-án Török Mihály döntötte meg, aki besétálós, dobós módszert alkalmazva terelt partra egy 34,8 kilós tőpontyot.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.