Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,20 Ft
Euró
395,07 Ft
Font
466,99 Ft
Bitcoin
60,850 $

Lángok csaptak fel egy brazíliai vendégházban, legkevesebb 10 ember életét vesztette

A tragikus incidensben legkevesebb 10 ember életét vesztette, 11-en pedig megsérültek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dave Hoefler
Dél-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters Rio Grande do Sul állam tűzoltóságának beszámolója nyomán jelentett arról, hogy pénteken kora reggel a Brazília déli részén fekvő Porto Alegre városában egy vendégházban hatalmas tűz keletkezett, melynek következtében legkevesebb 10 ember életét vesztette, 11 pedig megsérült.

A tűzoltóság közleménye szerint a tűzoltókat helyi idő szerint pénteken hajnali 2 óra körül riasztották a helyszínre, majd két óra leforgása alatt megfékezték a lángokat. Lucio Junes da Silva alezredes a CNN Brasilnak adott interjújában megosztotta: Soron kívül Nyomozást indított a rendőrség a Vígszínházban történt baleset ügyében

„A helyszínelők már a helyszínen vannak, és már elszállították a holttesteket. Az épületet lezártuk, innentől a helyszínelők kezében az irányítás.”

Junes da Silva közlése szerint egyelőre nem ismert, hogy mi okozta a halálos tüzet. Azt azonban tudni lehet, hogy a létesítménynek nem volt engedélye a vendégházként való működésre, és a tűzoltóság szerint tűzoltási tervvel sem rendelkeztek.

Abban az épületben, ahol a vendégház működött, a szobák nagyon közel voltak egymáshoz, ami megkönnyítette a lángok terjedését és megnehezítette a vendégek menekülését is.