Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Zsebbe kell nyúlnia a Bayern Münchennek az új edző miatt

Az Osztrák Labdarúgó Szövetség (ÖFB) által követelt jelentős kártérítési díj megnehezítheti Ralf Rangnick megszerzését.

...svg content...Fotó: EPA/FILIP SINGER
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Bayern München egy ideje már keresi új vezetőedzőjét, mostanra pedig úgy tűnik, hogy meg is találta azt Ralf Rangnick személyében, azonban leszerződtetését megakaszthatja az ÖFB által meghatározott magas kivásárlási ár, számolt be róla a Salzburger Nachrichten.

A német klub, amely már korábban jelezte, hogy búcsút int Tomas Tuchelnek, több jelölt, köztük Xabi Alonso és Zinédine Zidane iránt is érdeklődött, mielőtt Rangnick került volna a célkeresztbe, ám Alonso további egy évre elkötelezte magát a Bayer Leverkusenhez, ezzel leszűkítve a lehetőségeket. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Az ÖFB 15 millió eurós kompenzációsdíj-követelése jelentős akadályt jelent a Bayern számára, a vezetőség ugyanis ezzel a tétellel eddig nem igazán kalkulált, ám az osztrák szövetség ragaszkodik hozzá, mivel Ragnick szerződése a 2026-os világbajnokság végéig szól.

Rangnick, aki korábban a Manchester Unitedet és az RB Leipziget is irányította, jelenleg az osztrák válogatottat készíti fel a 2024-es németországi Európa-bajnokságra, ahol Lengyelországgal, Hollandiával és Franciaországgal kerültek egy csoportba.