Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Friss adatok érkeztek, ennyivel haladják meg a régiós átlagot a hazai üzemanyagárak

A Magyar Ásványolaj Szövetség tagjainak pedig két hetük van arra, hogy önkéntesen lenyomják az árakat a régiós átlag szintjére.

...svg content...Fotó: Unsplash/sippakorn yamkasikorn
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön fogadta a Magyar Ásványolaj Szövetséget (MÁSZ) az üzemanyagárak kapcsán. A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által objektív módszertannal meghatározott, minden pénteken megjelenő régiós átlaghoz.

Mint ismert, ezt megelőzően, múlt pénteken a KSH először tette közzé a régiós üzemanyagárakat, melyekben szerepeltek a hazai benzin- és dízelárak is. A múlt heti adatok alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, ezzel szemben a régiós országokban mindössze 620 forint volt. Ez 3,2 százalékos különbséget jelent. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

A dízel esetében még rosszabb volt a helyzet, ugyanis heti átlagos ára Magyarországon 654 forint volt, ami 31 forinttal, 5 százalékkal volt magasabb a régiós 623 forintos átlagárnál. Április 26-án, pénteken pedig megérkeztek a legfrissebb KSH-adatok az április 22-én kezdődő hétre vonatkozóan.

A friss adatok alapján a 95-ös oktánszámú benzin átlagára Magyarországon 648, ezzel szemben a régiós országokban csupán 623 forint volt. Ez azt jelenti, hogy a hazai átlagár 4 százalékkal, azaz 25 forinttal volt magasabb a régiós átlagértéknél. A szomszédos országokban az átlagár 638 forint volt, a hazai ár ezt 1,6 százalékkal, azaz 10 forinttal haladta meg.

A dízel heti átlagos ára a KSH szerint a héten Magyarországon 649 forint volt, ami 27 forinttal, 4,3 százalékkal haladta meg a régiós 622 forintos átlagárat. A szomszédos országokban 638 forint volt a dízel átlagára, amit a magyar adat 1,7 százalékkal, azaz 11 forinttal haladta meg a régiós átlagot.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.