Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

Bristolból Rómába szállítottak egy újszülöttet életmentő műtétre, Giorgia Meloni járt közben az ügyben

Az olasz miniszterelnök személyesen járt közben az újszülött ügyében, hogy mihamarabb Rómába érjen.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Olasz miniszterelnöki hivatal sajtóirodája/Filippo Attili
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy egy hónapos, súlyos szívbeteg brit kisfiút szállítottak repülővel egy római kórházba, hogy életmentő műtétnek vessék alá, sajtóértesülések szerint pedig Giorgia Meloni olasz miniszterelnök személyesen avatkozott be, hogy a gyermek mielőbb Rómába utazhasson.

A szállításról készült fotókon egy olasz mentőautó látható egy katonai teherszállító repülőgép fedélzetén, melyet az újszülöttért küldtek a Bristoli Királyi Gyermekkórházba. A kisfiú veleszületett szívbetegségben szenved, az orvosok pedig azt mondták szüleinek, hogy az Egyesült Királyságban nem áll rendelkezésre a számára létfontosságú kezelés. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

A Times jelentése szerint amikor azonban az orvosok látták a szállításra és a kezelésre vonatkozó terveket, a kórház személyzete beleegyezett, hogy a gyermeket elszállítsák. A baba olasz édesapja így nyilatkozott:

„A feleségem és én nagyon boldogok és megkönnyebbültek vagyunk… [Meloni és az olasz hatóságok] aktívan cselekedtek, hogy lehetővé tegyék a fiunk átszállítását.”

Az apa köszönetet mondott a brit orvosi csapatnak is, „amiért zökkenőmentesen engedélyezték és támogattak minket és a fiunkat ebben a folyamatban”. A fiút a Vatikán által ellenőrzött Bambino Gesu kórházba szállították.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.