Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,12 Ft
Euró
378,95 Ft
Font
442,13 Ft
Bitcoin
44,183 $

Az indiai oltóközpontok válhatnak a vírus szuperterjesztőivé

Narendra Modi indiai miniszterelnök hétfőn megkezdte az indiai oltási terv második szakaszát, az oltóközpontokban azonban elképesztő tömeg alakult ki, a zsúfoltság miatt pedig fennáll az esélye a fertőzés átadásának.

Fotó: Twitter/Anoo Bhuyan
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután az indiai elnök beoltatta magát, arra kérte a 60 éven felüli polgárokat, hogy regisztráljanak az oltásra, hogy mihamarabb megkapják a koronavírus elleni oltást. Az indiai kormány egy „CoWin” elnevezésű weboldalt hozott létre, ahol a polgárok regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra, és a lakhelyükhöz eső legközelebbi oltóponton be tudják majd oltatni magukat.

A MyGovIndia platform adatai szerint már több mint egymillió polgár ütemezte be oltási időpontját március 1-jén, éppen ezért felhívják a lakosság figyelmét az esetleges zsúfoltságra az oltóközpontokban. Harsh Goenka, helyi vállalkozó a Twitterre töltött fel egy videót, mely egy Mumbaiban lévő oltóközpontban készült, és amelyen egy hatalmas tömeg zsúfolódott össze az épületben. Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

AZ oltóközpontokban kialakuló veszélyes környezet miatt a kommentelők is kifejezték aggodalmukat, többen megjegyezték maga az oltóközpont válhat a koronavírus szuperterjesztőjévé. Az indiai polgárok pedig arra kérik a kormányt, hogy mielőbb biztosítsák a kórházak és az oltóközpontok biztonságát, különös tekintettel a társadalmi távolságtartásra, ugyanis az oltást igénybe vevő polgárok többsége 60 éve feletti lakos.

Az indiai fejlesztésű Covaxin elnevezésű oltóanyagok már több közéleti személyiség és politikus is beadatta magának, annak ellenére, hogy a gyártó még nem nyújtotta be a harmadik fázisú klinikai vizsgálatok eredményeit a szabályozó hatóságokhoz a végleges jóváhagyás céljából. Az indiai gyógyszerügyi hatóságok hivatalosan is jóváhagyták a Covaxin és az Oxford/AstraZeneca oltóanyagok sürgősségi alkalmazását, az indiai kormány pedig megközelítőleg 300 millió polgár beoltását tervezi év végéig.