Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

Fogyasztóvédelmi vizsgálat indult a Nemzetközi Oltóközponttal szemben

Belföld
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Erről Gulyás Gergely miniszter beszélt kicsit részletesebben a kormányinfó csütörtöki sajtóeseményén.

Továbbra is csak az állami biztosít oltóanyagokat a magyar emberek számára, ami azt jelenti, hogy semmilyen más formában nem lehet hozzájutni legális formában ezekhez a koronavírus elleni oltóanyagokhoz, amiből hamarosan egy nagyobb szállítmány futhat be.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

A Nemzeti Oltóközpont azt ígéri, akár már márciusban két hét alatt beoltja azokat, akik pénzért regisztráltak náluk a koronavírus-vakcinára. Rábólintottak-e a hatóságok a Nemzeti Oltóközpont magánutas oltási tervére? – hangzott el a kérdés első fele a kormányinfón a témára reagálván.

Vizsgálják-e, hogy honnan, milyen vakcinát próbál beszerezni az oltóközpont. Nem tartják-e problémásnak, hogy miközben a hivatalos oltási rend szerint haladnak az oltakozások, addig akik a Nemzeti Oltóközpontnál fizetnek érte, az ígéret szerint előrébb kerülnek a sorban – fejezték be a kérdést.

„Folyamatban van egy fogyasztóvédelmi vizsgálat Nemzetközi Oltóközponttal szemben, hiszen ők úgy fogadtak el előlegeket, hogy egyelőre semmilyen vakcina nem áll rendelkezésükre.” – mondta Gulyás azután, hogy ismertette a vakcinaigazolvány részleteit.

„Én azt szeretném továbbra is hangsúlyozni, hogy állami oltás van, az állami oltás ingyenes. Minden ezen kívüli szervezett oltás az számtalan veszélyt hordoz magában. Mind az oltóanyag ellenőrizhetőségével kapcsolatosan, mind az esetleges visszaélésekkel kapcsolatosan.”

Ennyibe kerül a magyar kormány által vásárolt kínai vakcina: jóval drágább, mint az orosz

„Mindenkinek azt javaslom, hogy regisztráljon, és állami oltásban, vagy előbb fog részesülni, vagy biztonságos keretek között fog részesülni. Egyelőre az említett oltóközpont egyetlen egy vakcinát sem tudott vásárolni, viszont tavaly augusztusban már elfogadott pénzt előlegként.”