Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,05 Ft
Euró
392,76 Ft
Font
458,39 Ft
Bitcoin
61,279 $

Biztató eredményeket mutat a kutyáknál alkalmazott daganatellenes vakcina

Egy folyamatban lévő klinikai vizsgálat ígéretes eredményeket mutat egy kutyák számára kifejlesztett, daganatok kezelésére szolgáló oltóanyaggal, amelynek előnyei az emberi alkalmazásra szánt hasonló vakcinák fejlesztése terén is megmutatkozhatnak.

További Hírek

Felvétele a 10 és 25 év közöttiek számára engedélyezett, két adagban, hat hónapos időközzel.

Az amerikai szabályozó hatóságok jóváhagyták a Pfizer és a Moderna által gyártott koronavírus-vakcinák frissített változatait, amely a korai vizsgálatok alapján az Eris és a Pirola ellen is védelmet nyújt.

Ez pedig a „jelenleg” szó, hiszen bár most javuló tendenciát láthatunk, az alvariánsok azonban nem tűntek el.

Az Egyesült Királyság fel akarja gyorsítani a folyamatot, ezért egy megállapodást kötöttek a BioNTech vállalattal.

A Pfizer partnerének negyedéves jelentése komoly visszaesést mutatott, ugyanakkor a jövőbeli kilátások valamivel pozitívabbak.

Még az évtized vége előtt elérhetővé válhatnak a rák ellen kifejlesztett vakcinák, a világjárvány egyik legsikeresebb koronavírus-vakcinája mögött álló férj és feleség csapata szerint.

A tárca vezetője szerint Románia adományként sem tudja már hasznosítani a felhasználatlanul maradt oltóanyagot, mivel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ nemzetközi vakcinaelosztó kezdeményezése, a COVAX sem veszi már át a vakcinának a jelenlegi típusát, amelyből Romániában mintegy nyolcmillió adag van még készleten.

Rövidesen pedig meg is kezdhetik az oltásokat az új vakcina segítségével, ami egy továbbfejlesztett verzió.

Hét elismert magyar szakértő egy közös tanulmányban mutatott rá arra, mennyire fontos is volt a lakosság átoltása a SARS-CoV-2 vírussal szemben.

Az Európai Unió egészségügyi biztosa óva intett attól, hogy „hátra dőljünk” és arra szólította fel a tagállamokat, hogy készüljenek fel a járvány újabb kitörésére.