Clouds
21 Budapest
Dollár
346,72 Ft
Euró
370,60 Ft
Font
431,40 Ft
Bitcoin
27,157 $

A Pfizer készen áll, piacra dobná az USA-ban és Európában is új vakcináját

Az amerikai gyógyszergyártó bejelentette, készen áll arra, hogy az Egyesült Államokban és Európában is piacra dobja új oltóanyagát, melyet kifejezetten az idősebb korosztály, illetve a terhes nők számára fejlesztettek ki.

Nigéria is saját koronavírus elleni oltóanyag fejlesztésén dolgozik

Legalábbis Muhammadu Buhari elnök szerint, aki egy televíziós interjúban közölte, hogy az egyre növekvő esetszámok közepette Nigéria is saját vakcina kifejlesztésén dolgozik.

mRNS alapú influenzaoltást tesztel a Pfizer

A kutatással javítani szeretnének az influenza elleni oltások jelenlegi nemzedékén, mely 40-60 százalékos hatékonysággal bír a betegség ellen.

Remek hírek érkeztek a Pfizerről az 5-11 éves gyermekek oltásának kapcsán

A Magyarország által az EU-n keresztül beszerzett Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinája biztonságos és "robusztus" immunválaszt váltott ki az 5 és 11 év közötti gyermekek klinikai vizsgálatában.

Magyarországon is kötelező oltóanyagok segíthetnek a koronavírus leküzdésében

Kettő, Magyarországon is kötelező, gyermekkorban beadandó védőoltásoltás is hozzájárulhat a Covid-19 legyőzéséhez.

További Hírek

A Moderna hatékony védelmet nyújt a delta variáns ellen

A legfrissebb vizsgálati eredmények alapján a Moderna által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyag rendkívül hatékonynak bizonyul az először Indiában azonosított delta variánssal szemben.

A CureVac oltóanyaga még az 50 százalékos hatékonyságot sem éri el

A CureVac által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyag klinikai vizsgálatai során megállapításra került, hogy a vakcina hatékonysága bőven elmarad a többihez képest, még az 50 százalékot sem éri el.

A Moderna Magyarországon is kereskedelmi forgalomba hozná oltóanyagát

A Moderna a közép- és kelet-európai országokban, valamint Izraelben tervezi kereskedelmi fogalomba hozni koronavírus elleni oltóanyagát.

Az oltóanyag bevezetése lassul, India hivatalos halálozási száma meghaladja a 300 ezret

India hivatalos adatai alapján a koronavírusban elhunyt áldozatainak száma hétfőn átlépte a 300 ezret – ezzel India a harmadik ország, amely átlépte ezt a zord mérföldkövet –, és miközben a világjárvány pusztító második hulláma az enyhülés jeleit mutatja India városközpontjaiban, a problémás oltóanyag-szállítások miatt az ország oltási kampányának üteme aggasztóan lassul.

Vakcinamennyiségek Magyarországon: már több mint 3,8 millió Pfizer-vakcina érkezett az országba

Már több mint 3,8 millió vakcinát szállított a Pfizer Magyarországra, miután kedden újabb 330 ezer adag, koronavírus elleni oltóanyag érkezett.

Az EU további 1,8 milliárd adag vakcina beszerzéséről állapodott meg a Pfizerrel

Az uniós bizottság csütörtöki közleménye szerint az Európai Bizottság aláírta a harmadik szerződést a BioNTech és a Pfizer gyógyszeripari vállalatokkal, a megállapodás az összes uniós tagállam nevében további 1,8 milliárd adag, koronavírus elleni oltóanyagot köt le a 2021 vége és 2023 közötti időszakra.

A közösségi média nagy hatással van az emberek oltási hajlandóságára

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora úgy látja, az egyik legnagyobb hátráltató tényező manapság a magyar lakosság oltási kedvében a közösségi média, ahol oltásra buzdító és oltásellenes hangokat egyaránt lehet találni.

Mennyire vagyunk távol a nyájimmunitástól?

Sokan beszélnek nyájimmunitásról, az oltási terv előrehaladtával pedig lassan lesz is miről beszélni, ám ahhoz, hogy ezt elérhessük, minimum 8 millió embert kellene beoltani Magyarországon.

Az indiai variáns komoly veszélyt jelent azok számára, akik nincsenek beoltva

Falus Ferenc úgy látja, az indiai variáns megjelenése Magyarországon elkerülhetetlen, s emlékeztetett, a WHO a komolya aggodalmakra okot adó variánsok közé sorolta az Indiában felfedezett mutációt.

Szlávik úgy látja, a 16-18 évesek oltási kedve jó irányba halad

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa úgy véli, a 16-18 éves korosztály oltási hajlandósága emelkedő tendenciát mutat, mely rendkívül kedvező a járványhelyzetre nézve, hiszen ezzel ők is részesei lesznek az "össznépi védettségnek".