A Moderna Magyarországon is kereskedelmi forgalomba hozná oltóanyagát

Fotó: MTI/Rosta Tibor
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Moderna a közép- és kelet-európai országokban, valamint Izraelben tervezi kereskedelmi fogalomba hozni koronavírus elleni oltóanyagát.

A Moderna megállapodást kötött a Medison Pharma vállalattal annak érdekében, hogy Közép- és Kelet-Európában, illetve Izraelben kereskedelmi forgalomba kerülhessen koronavírus elleni vakcinája.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikortól, de a gyógyszergyártó közleménye szerint 20 országban lesz elérhető kereskedelmi forgalomban az oltóanyag: Magyarország mellett Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Bulgáriában, Szlovéniában, Szlovákiában, Horvátországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Szerbiában, Ukrajnában, Moldovában, Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Észak-Macedóniában, Montenegróban és Izraelben lehet majd megvásárolni a vakcinát.

Az Infostart azt írja, a magyar kormány korábban többször is közölte, hogy magánszolgáltatóknál nem lesznek elérhetők a koronavírus elleni oltóanyagok, kizárólag az állami egészségügyi rendszerben lehet hozzájutni a vakcinákhoz.